•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB ontvangt op Sportpark Faas Wilkes Achilles Veen

 • Komende zaterdag speelt XerxesDZB in de 11e speelronde van de Hoofdklasse A een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. De ploeg van Marco Jalink hoopt een goede week een positief vervolg te geven in de competitie. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Vorig weekend

  XerxesDZB speelde afgelopen zaterdag een bekerwedstrijd. In de 1e ronde werd er met 9-1 gewonnen van LVV Football Factory uit Leiden. Tegen de 4e klasser werden de doelpunten gemaakt door Robin Driesse (3x), Moreno Marengo (2x), Stefan Dams (1x), Bruce van Kesteren en Jordan Kroon (1x).

  Afgelopen dinsdag speelde XerxesDZB een oefenwedstrijd thuis tegen Jong FC Dordrecht dat uit komt in de reserveklasse bij Jong Feyenoord. De ploeg van Marco Jalink wist met 2-1 te winnen door 2 doelpunten van JO19-1 speler Orlano Stewart.

  Achilles Veen won in de 1e ronde van de beker van Almkerk 1 met 0-1. Achilles Veen staat in de Hoofdklasse A op de 13e plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden.

  Tegenstander

  XerxesDZB en Achilles Veen troffen elkaar tussen 2011 en 2014 in de Hoofdklasse. De laatste ontmoeting verloor XerxesDZB met 2-3 thuis op Sportpark Faas Wilkes.

  Achilles Veen is een amateurvoetbalclub uit Veen, een dorp in de gemeente Aalburg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De vereniging werd op 7 juni 1944 opgericht . De thuiswedstrijden worden op sportpark "De Hanen Weide" gespeeld. Het standaardelftal van de club speelt in de Zaterdag Hoofdklasse A (seizoen 2018/19).

  De vereniging kwam in het seizoen 2010/11 uit in de Eerste klasse en promoveerde dat jaar, opnieuw, naar de Hoofdklasse. In de historie heeft de club vaker in de Hoofdklasse gespeeld, destijds de hoogste amateurklasse. Dit gebeurde vanaf het moment dat de Hoofdklasse ook voor zaterdagamateurs werd ingesteld in 1996. Na een aantal successen degradeerde de vereniging in 2001, maar keerde in 2003 weer terug naar de Hoofdklasse.

  Tot 2013 werden de thuiswedstrijden op sportpark "De Heuye", net buiten Veen aan de rivier de Maas gelegen, gespeeld. In 2013 kreeg Achilles Veen een nieuw sportpark. Meer dan de helft van het aantal stemmen koos voor de naam 'Hanen Weide'. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras en er werd er een nieuwe tribune gebouwd.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist aanstaande zaterdag wegens blessures Christiaan Hartmans, Leon van den Berg, Jim Havenaar, Mike van der Steen en William Darjij.

  Wedstrijdsponsor

  De wedstrijdsponsor van XerxesDZB - Achilles Veen is Zoey Logistics. Zoey Logistics is een logistiek expediteur en het kantoor bevindt zich aan de Cypresbaan 4, 2908 LT in Capelle aan den IJssel.

  Bekijk hier de website van Zoey Logistics.