• Voorbeschouwing: XerxesDZB ontvangt titelkandidaat Ter Leede

 • XerxesDZB ontvangt aanstaande zaterdag titelkandidaat Ter Leede op Sportpark Faas Wilkes. De ploeg van Marco Jalink is zo goed als gedegradeerd, enkel een wonder kan directe degradatie van XerxesDZB nog voorkomen. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB ging met een goed gevoel naar VV Smitshoek. Eerder die week werd er in de Voetbal Rijnmond Cup met strafschoppen gewonnen van 2e divisionist BVV Barendrecht. In de 1e helft kwam XerxesDZB tegen een 2-0 achterstand te staan. De zebra's zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer en er leek meer in te zitten voor XerxesDZB. Net voor rust pakte Moreno Marengo een zeer onnodige rode kaart. Hij benadeelde zijn ploeg hier enorm mee. In de 2e helft met een man meer liep VV Smitshoek verder uit en werd het uiteindelijk 6-1. 

  Ter Leede dat volop in de strijd voor de titel is won afgelopen zaterdag met 2-1 van Achilles Veen. Door deze overwinning staat de ploeg uit Sassenheim 2e in de Hoofdklasse A op 4 punten achterstand op de koploper RKAVV Volendam.

  Tegenstander

  Ter Leede is een op 30 april 1930 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Sassenheim, Zuid-Holland, Nederland. Het standaardelftal bij de mannen komt uit in de Zaterdag Hoofdklasse (2018/19). Het eerste vrouwenteam speelt in de Topklasse.

  De club is onder andere bekend door het winnen van de Super Cup voor amateurs in 2004 bij de mannen en vanwege zijn vrouwenafdeling, die tot de beste van het land mag worden gerekend. Ter Leede was in 2001 het eerste Nederlandse vrouwenvoetbalteam dat aan een Europees toernooi deelnam, de UEFA Women's Cup 2001/02.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink moet flink puzzelen voor het duel tegen Ter Leede. XerxesDZB kan zaterdag niet beschikken over Denzal Medar, Karim Paulino Reyes, Romi Mulder, Jan Tuitel, Raoul Gangadin, Jordan Kroon, Moreno Marengo en Christiaan Hartmans.