• Voorbeschouwing: XerxesDZB ontvangt VV Zwaluwen op Sportpark Faas Wilkes

 • XerxesDZB ontvangt aanstaande zaterdag VV Zwaluwen. Het zal de 1e wedstrijd worden na de winterstop voor de ploeg van Marco Jalink. De vorige 2 wedstrijden waren door het winterweer afgelast. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Winterstop

  De ploeg van Marco Jalink is in de winterstop niet op trainingskamp geweest en speelde een aantal oefenwedstrijden tegen tegenstanders uit de omgeving. Er werd tegen CVV Zwervers (1-3 gewonnen), Westlandia (2-3 verloren) en afgelopen dinsdag tegen VV Brielle (0-2 winst) geoefend. 

  De laatste wedstrijd voor de winterstop ging XerxesDZB thuis onderuit tegen Jong FC Den Bosch. Op Sportpark Faas Wilkes werd het 0-2.

  Tegenstander

  VV Zwaluwen is zeker geen onbekende voor XerxesDZB. Zwaluwen en XerxesDZB speelde jarenlang samen in de Hoofdklasse B, totdat XerxesDZB degradeerde naar de 1e Klasse. Het waren altijd leuke en doelpuntrijke wedstrijden.

  Voetbalvereniging Zwaluwen is een voetbalvereniging uit Vlaardingen, opgericht op 5 september 1935. Het clubtenue bestaat uit een zwart-wit verticaal gestreept shirt, een zwarte broek, en zwarte kousen met witte boord. De club is gelegen aan de Zwaluwenlaan 500.

  Na een kampioenschap in de 2e klasse D (seizoen 2008/2009) en een promotie na een 3e plaats in de 1e klasse B (seizoen 2009/2010), speelt Zwaluwen sinds het seizoen 2010/2011 in de zaterdag Hoofdklasse.

  De 1e ontmoeting dit seizoen in de Hoofdklasse A eindigde in een 0-0 gelijkspel. In deze wedstrijd viel verdediger Leon van den Berg uit. Aanstaande zaterdag zal Leon van den Berg sinds VV Zwaluwen weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist nog altijd een aantal spelers. Marco Jalink kan niet beschikken over Stefan Dams, Roy Spierings, Christiaan Hartmans, Jim Havenaar en Mo Ajarai.

  Wedstrijdsponsor

  De wedstrijdsponsor van XerxesDZB - VV Zwaluwen is het bedrijf Attentiv van Erik Jan van der Kooij.