•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB op bezoek bij RKAV Volendam

 • XerxesDZB treft aanstaande zaterdag RKAV Volendam tijdens de 2e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A in Volendam. De aftrap in Volendam is om 14:30 uur.

  XerxesDZB en RKAV Volendam waren vorig seizoen concurrenten in de strijd om titel in de 1e klasse A. Op sportpark Faas Wilkes wist XerxesDZB nog met 3-2 te winnen. In Volendam verloren de zebra's met 3-2. RKAV Volendam won de strijd om de titel en werd vorig seizoen kampioen.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan nog altijd niet beschikken over centrale verdediger Christiaan Hartmans en aanvaller Jim Havenaar. Beide spelers hebben een langdurige blessure.

  Voor de rest beschikt XerxesDZB over een fitte selectie.

  Start competitie

  XerxesDZB maakte vorige week na 2 jaar afwezigheid hun rentree in de Hoofdklasse met een 3-3 gelijkspel. Trainer Marco Jalink was tevreden met het verdiende punt tegen SV DFS uit Opheusden.

  XerxesDZB begon niet goed aan de wedstrijd en stond na een half uur spelen op een 1-3 achterstand. De ploeg van Marco Jalink toonde een uitstekende veerkracht en maakte 10 minuten voor de tijd gelijkmaker uit de strafschop van Mike Navajas Sanchez.

  RKAV Volendam maakte een uitstekend rentree in de Hoofdklasse. Zij degradeerde 4 jaar geleden uit de Hoofdklasse. De ploeg uit Volendam won met 0-3 van het uit de 3e divisie gedegradeerde vv Capelle. 

  Tegenstander

  RKAV Volendam (Rooms Katholieke Amateur Voetbalvereniging Volendam) is een Nederlandse amateurvoetbalclub, opgericht op 1 juni 1920 met de naam Victoria. Al snel werd de naam gewijzigd in RKSV Volendam (Rooms Katholieke Sportvereniging Volendam).

  De club sloot zich niet aan bij de KNVB, maar bij de katholieke voetbalbond, waar het in 1935 en 1938 landskampioen werd. In 1940 kwam de club alsnog bij de KNVB terecht nadat alle andere bonden waren opgegaan in de KNVB. Op 1 juli 1977 werd de club gesplitst in profclub FC Volendam en amateurclub RKAV Volendam.

  Programma en stand in de Hoofdklasse A