•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim

 • Aanstaande zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij Ter Leede in Sassenheim. De ploeg van Marco Jalink verloor de afgelopen 3 wedstrijden en is op zoek naar revanche. De aftrap in Sassenheim is om 14:30 uur.

  Vorige speelronde

  Vorige week speelde XerxesDZB een thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels. Er werd met 0-1 verloren van een sterker Rijnvogels. XerxesDZB hield tot de 75e minuut de 0-0 op het scorebord, totdat de aanvaller van FC Rijnvogels 1 op 1 met doelman Wesley van der Molen kwam te staan en de bal binnen schoot. Een verdiende nederlaag voor de ploeg van Marco Jalink.

  Ook Ter Leede wist vorige week niet te winnen. De ploeg uit Sassenheim verloor uit bij Smitshoek met 2-1. Voor Ter Leede was dat ook de 2e nederlaag op rij. Ter Leede vinden we nu terug op de 8e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden. Ter leede heeft 1 wedstrijd minder gespeeld in de Hoofdklasse A.

  Tegenstander

  Ter Leede is een op 30 april 1930 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Sassenheim, Zuid-Holland, Nederland. Het standaardelftal bij de mannen komt uit in de Zaterdag Hoofdklasse (2018/19). Het eerste vrouwenteam speelt in de Topklasse.

  De club is onder andere bekend door het winnen van de Super Cup voor amateurs in 2004 bij de mannen en vanwege zijn vrouwenafdeling, die tot de beste van het land mag worden gerekend. Ter Leede was in 2001 het eerste Nederlandse vrouwenvoetbalteam dat aan een Europees toernooi deelnam, de UEFA Women's Cup 2001/02.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink mist nog altijd een behoorlijk aantal vaste krachten. Christiaan Hartmans, Jim Havenaar, Leon van den Berg, Desley Hoogendijk en William Darjij zijn nog altijd geblesseerd. Leonardo de Pina en Mike van der Steen zijn weer op de weg terug. 

  Orlano Stewart zal zijn debuut in de wedstrijdselectie van XerxesDZB maken. De jonge aanvaller speelt normaal in XerxesDZB JO19-1.