• XerxesDZB gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij vv Brielle. De aftrap in de 1e Klasse B is om 14:30 uur in Brielle.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB begon goed aan het duel en kreeg een grote kans via Bruce van Kesteren. Hij stuitte op de doelman van Poortugaal. 30 seconden later lag de bal op de stip in het doelgebied van XerxesDZB. Kai Fens tikte de aanvaller van Poortugaal omver, waardoor scheidsrechter Roelof Luinge niks anders kon doen dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten achter doelman Ferry Hagendijk. In de 1e helft ging het verder gelijk op. XerxesDZB en Poortugaal slaagde er beide niet meer in om te scoren.

  In de 2e helft ging het spel redelijk op en neer en deden beide ploegen niet veel onder aan elkaar. Jim Havenaar kreeg na een uur spelen een enorme kopkans. De aanvaller kopte een bal van dichtbij net over de lat. 6 minuten voor tijd kwam dan alsnog de gelijkmaker. Marvin Strik maakte na 3 maanden zijn rentree bij XerxesDZB en krijg de bal aan de rand van de 16 voor zijn voeten en schoot de bal met een volley in de verre hoek binnen. 

  Vlak voor tijd leek XerxesDZB nog op zoek te gaan naar de overwinning, maar uit een counter maakte SV Poortugal in de 94e minuut alsnog de 1-2. Een zure nederlaag voor XerxesDZB.

  VV Brielle speelde thuis op een winderig sportpark tegen BVCB uit Bergschenhoek. De nummer 3 en de nummer 13 van de ranglijst. Al vroeg kwam vv Brielle op een voorsprong, maar die wist de ploeg uit Brielle niet vast te houden. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

  Tegenstander

  VV Brielle is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Brielle, Zuid-Holland. De thuiswedstrijden worden op het Sportpark Geuzenpark in Vierpolders gespeeld. 

  VV Brielle is ontstaan uit een fusie op 1 juli 2011 tussen BVV WRW (Wit Rood Wit), opgericht op 2 augustus 1919, en SC Voorne, opgericht op 2 mei 1969. SC Voorne was tot 1969 de zaterdagafdeling van WRW.

  In 2017/2018 beleefde VV Brielle tot nu toe haar succesvolste seizoen. In de eerste klasse werd de 2e plaats behaald en in de nacompetitie werd promotie naar de Hoofdklasse maar net gemist. In de Districtsbeker haalde de club de halve finale en kwalificeerde zich voor het eerst voor de landelijke KNVB Beker in het volgende seizoen. In de eerste voorronde van de landelijke KNVB Beker verloor VV Brielle met 7-0 van EVV uit de Derde Divisie.

  VV Brielle vinden we terug op de 4e plek in de 1e Klasse B. 1 plek boven XerxesDZB. Het beloofd dus een ware kraker te worden in Brielle.

  Teamnieuws

  Trainer Tom Rietberg kan niet beschikken over Yusuf Can, Quinton Cheuk a Lam en Rens Herweijer.

  Programma