• Voorbeschouwing: XerxesDZB op bezoek bij VV Spijkenisse

 • Aanstaande zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij VV Spijkenisse. De ploeg van Marco Jalink zit in een moeilijke periode na 7 nederlagen op rij. Kan XerxesDZB het tij keren uit bij VV Spijkenisse? De aftrap is om 14:30 uur.

  Vorig weekend

  XerxesDZB verloor vorige week met 0-3 van Achilles Veen. Achilles Veen stond al na 10 minuten met een man minder door een rode kaart, nadat de ploeg uit Veen al op voorsprong was gekomen. De strafschop die XerxesDZB kreeg werd echter gemist door Mike Navajas Sanchez. Vlak voor rust maakte Achilles Veen zelfs nog de 0-2.

  In de 2e helft wisselde trainer Marco Jalink twee keer, maar tot grote kansen kwam het niet. Moreno Marengo was nog het dichtsbij met een vrije trap op de lat. Kort tijd maakte Achilles Veen de deceptie compleet door 0-3 te maken. 

  Door deze nederlaag verloor XerxesDZB voor de 7e keer op rij in de Hoofdklasse A en is het weggezakt naar de 15e plaats.

  VV Spijkenisse speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk bij VV Smitshoek. De ploeg uit Spijkenisse staat op de 5e plaats in de Hoofdklasse A.

  Tegenstander

  VV Spijkenisse is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Spijkenisse, opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar een van de oprichters. Het standaardelftal speelt in het seizoen 2018/19 in de Hoofdklasse zaterdag.

  De club heeft momenteel rond de 1200 leden en groeit nog jaarlijks in aantal, wat in 2011 leidde tot het nemen van een ledenstop. De vereniging is hiermee een van de grootste clubs van de regio Rijnmond. Sportpark Jaap Riedijk beschikt over zes voetbalvelden waarvan twee met rubber gestrooide kunstgrasvelden.

  De vereniging beschikt over een ruime kantine met een sponsorhome, commissiekamer, een aantal vergaderruimtes en achttien kleedkamers. Er is tevens een ruimte voor wedstrijdbesprekingen- en analyses. Het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan ongeveer 500 toeschouwers.

  Teamnieuws

  Trainer Marco Jalink kan nog altijd niet beschrikken over Jim Havenaar, Christiaan Hartmans, Leon van den Berg, Mike van der Steen en William Darjij.