• Voorbeschouwing: XerxesDZB opent het nieuwe seizoen uit bij Oranje Wit

 • Aanstaande zaterdag gaat dan eindelijk de competitie voor het 1e elftal van XerxesDZB van start. De ploeg van Tom Rietberg gaat om 15:00 uur bezoek bij Oranje Wit in Dordrecht.

  Voorbereiding

  XerxesDZB kende een goede voorbereiding op het seizoen. Er werd in de oefencampagne niet verloren en tegen Nieuw-Lekkerland en Jodan Boys werd er gelijk gespeeld. De rest werd gewonnen door de Zebra's. Ook in de beker ging het voorspoedig voor XerxesDZB. Er werd van Sparta AV en DOSR gewonnen. De laatste wedstrijd was XerxesDZB al door en die werd met 4-4 gelijk gespeeld bij Antibarbari.

  Nieuwe spelers 

  Dit seizoen zijn er een aantal versterkingen bijgekomen in de selectie. Zo keerde Wembley Paulino Reyes en Raoul Gangadin terug bij XerxesDZB en de nieuwe spits Harold Vrolijk maakte een uitstekende indruk in de voorbereiding. De spits scoorde aan de lopende band voor de zebra's. Ook kunnen een aantal nieuwe aanwinsten gaan verassen op Sportpark Faas Wilkes.

  Tegenstander

  Oranje wit is een op 2 mei 1925 opgerichte sportvereniging uit de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De thuiswedstrijden worden op het “Sportcomplex Stadpolders” gespeeld.

  Het standaardelftal speelt in het seizoen 2020/21 in de Eerste klasse zaterdag van het KNVB-district West-II.

  In het seizoen 2012/13 promoveerde de club naar de Hoofdklasse, de hoogst bereikte klasse. Na de degradatie uit de Zaterdag Hoofdklasse B in het seizoen 2013/14 komt het team weer uit in de Eerste klasse.

  Laatste wedstrijd

  In 2018 speelde XerxesDZB voor promotie naar de Hoofdklasse thuis tegen Oranje Wit. Toen wist XerxesDZB onder leiding van Joop Hiele met 3-0 te winnen van de ploeg uit Dordrecht. De laatste competitie wedstrijd gaat terug naar 2013 in de Hoofdklasse. Toen was huidig assistent trainer van Feyenoord Cor Pot interim-coach bij XerxesDZB.

  Selectienieuws

  XerxesDZB kan nagenoeg beschikken over een fitte selectie. Alleen doelman Ferry Hagendijk kan aanstaande zaterdag niet onder de lat staan bij XerxesDZB

  Wedstrijd bezoeken als supporter

  Bekijk hier het Coronaprotocol van Oranje Wit, voordat je de wedstrijd aanstaande zaterdag gaat bezoeken.