• Voorbeschouwing: XerxesDZB sluit 1e seizoenshelft af thuis tegen Die Haghe

 • XerxesDZB speelt morgen de laatste wedstrijd in de 1e seizoenshelft thuis tegen Die Haghe. Om 14:30 uur trapt de ploeg van trainer Tom Rietberg af op Sportpark Faas Wilkes. 

  Vorige speelronde

  In de 1e helft ging het spelbeeld vrij gelijk op. Binnen 5 minuten kreeg XerxesDZB de grootste kans. De bal viel over de verdediging heen en kwam bij spits Myron Bostdrop terecht. De jonge aanvaller haalde goed uit in de verre hoek, maar doelman Danny Spelde redde uitstekend. Na die grote kans zakte het spel van XerxesDZB steeds verder terug en werd er door beide ploegen weinig gecreerd. Na 19 minuten was het raak voor RVVH.

  Een vrije trap vanaf de zijkant werd van dichtbij door voormalig XerxesDZB spits Brandon Konemann binnen gekopt. Na de 1-0 was het spel van beide kant niet best en werd er nauwelijk kansen gecreerd. 4 minuten voor rust kwamen de Zebra's op gelijke hoogte. Een hoekshop werd binnen getikt door aanvoerder Kai Fens. De 1-1 was ook gelijk de ruststand.

  In de 2e helft was het spelbeeld redelijk gelijkwaardig en werd er nauwelijks iets gecreerd. Na 58 minuten spelen kwam RVVH wederom op voorsprong door een doelpunt uit een standaardsituatie. 20 minuten later besliste Brandon Koneman de wedstrijd. Wederom uit een standaardsituatie tikte de spits de bal van dichtbij binnen. In de 90e minuut kreeg Myron Bostdorp zijn 2e gele kaart van scheidrechter Arie Kuup. Hierna werd er afgefloten en verloor XerxesDZB terecht met 3-1 van RVVH.

  Die Haghe verloor afgelopen zaterdag thuis tegen koploper SV Poortugaal. Het werd 2-3 voor Poortugaal. Die Haghe staat na 11 wedstrijden spelen op 16 punten. 3 punten minder dan XerxesDZB dat 19 punten heeft uit 11 wedstrijden. 

  Tegenstander

  SV Die Haghe is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Den Haag, opgericht in 1923. Het eerste elftal speelt in de Eerste klasse zaterdag (2019/20). In de jaargang 2016/17 is SV Die Haghe kampioen geworden in de Derde klasse door op 22 april 2017 een overwinning te boeken tegen Quick Steps. Daarmee promoveerde SV Die Haghe naar de Tweede klasse. Het vorige kampioenschap dateerde uit 1982/83.

  Na het kampioenschap in het seizoen 2016/2017 werd sv Die Haghe in het seizoen 2017/2018 wederom kampioen. Met een 1-0 winst op DSO werd het kampioenschap in de Tweede klasse C behaald.

  De club speelt op Sportpark Ockenburgh in het Haagse stadsdeel Loosduinen.

  Teamnieuws

  XerxesDZB trainer Tom Rietberg zal zaterdag flink moeten puzzelen. XerxesDZB kan zaterdag niet beschikken over Marvin Strik, Myron Bostdorp, Denzel Medar, Jim Havenaar, Burak Dogan en Donny van Gelder.

  Wedstrijdsponsor

  Aanstaande zaterdag word de 3e helft gesponsord door de Vrienden van Havenaar. Na afloop zal DJ Ed van Katwijk er een gezellig fout feest van maken in het clubhuis van XerxesDZB.

  Programma