•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB speelt de Rotterdamse derby bij SC Feyenoord

 • Aanstaande zaterdag staat de Rotterdamse Derby tussen XerxesDZB en SC Feyenoord op het programma in de 14e speelronde in de Hoofdklasse A. De aftrap op Varkenoord is om 14:30 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB verloor afgelopen zaterdag met 0-2 van Jodan Boys. De ploeg van Marco Jalink heeft het op dit moment heel lastig en verloor voor de 8e keer op rij in de Hoofdklasse A. 

  Tot de 78e minuut stond het nog 0-0 op Sportpark Faas Wilkes tussen XerxesDZB en Jodan Boys. 12 minuten voor tijd ging het dan toch weer mis bij de Zebra's en een paar minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Door de nederlaag ziet het concurrent Jodan Boys uitlopen en staat XerxesDZB onderdaan met 6 punten uit 13 wedstrijden.

  SC Feyenoord vinden we terug op de 6e plaats in de Hoofdklasse A met 20 punten uit 13 wedstrijden. Feyenoord wist vorige week knap met 0-1 te winnen bij nummer 2 FC s'Gravenzande. 

  Bij SC Feyenoord komen we 3 oud-XerxesDZB'ers tegen. Kevin Patijn, Serginho van Axel Dongen en Quincy Oosterom zijn actief op Varkenoord.

  Tegenstander

  Sportclub Feyenoord is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Rotterdam, opgericht op 27 augustus 1908. De vereniging geldt sinds 1978 als de amateurtak van Feyenoord. De thuiswedstrijden worden op Sportcomplex Varkenoord gespeeld. Het standaardelftal komt in het seizoen 2018/19 uit in de Hoofdklasse zaterdag.

  De vereniging S.C. Feyenoord, soms ook Feyenoord A.V., ontstond in 1978 uit een splitsing tussen BVO Stichting Feyenoord (de profafdeling) en de amateurafdeling van Feyenoord, waarna zij verder ging als amateurvoetbalclub.

  Teamnieuws

  XerxesDZB kan nog altijd niet beschikken over een aantal belangrijke spelers. Leon van den Berg, Christiaan Hartmans, Jim Havenaar, Joel van de Ven en Mo Ajarai zijn geblesseerd en Denzel Medar is ziek.