• Voorbeschouwing: XerxesDZB speelt thuis tegen Jodan Boys

 • XerxesDZB ontvangt in de 13e speelronde Jodan Boys uit Gouda. De ploeg van Marco Jalink zal een resultaat moeten boeken om nog uit de directe degradatiezone te komen. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Vorig weekend

  XerxesDZB ging afgelopen weekend met 4-1 onderuit bij VV Spijkenisse. Dat was alweer de 7e nederlaag op rij. XerxesDZB creƫerde genoeg kansen, maar kwam wederom moeilijk tot scoren. De Spijkenissers maakte de kansen wel af. XerxesDZB wist vlak voor tijd nog de ere treffer te maken via Leonardo de Pina.

  Door de nederlaag en de overwinning van SV Nootdorp staat XerxesDZB nu laatste in de Hoofdklasse A met 6 punten uit 12 wedstrijden.

  Jodan Boys won vorige week thuis met 2-1 VV Zwaluwen en staat nu op de 14e plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden.

  Tegenstander

  De Christelijke Voetbalvereniging De Jodan Boys is een op 1 mei 1934 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Gouda, Zuid-Holland, Nederland. Het eerste elftal komt sinds het seizoen 2013-2014 uit in de Zaterdag- Hoofdklasse A. Het eerste vrouwenteam speelt sinds 2016-2017 in de Tweede Klasse B. De vereniging heeft ongeveer 1350 leden.

  Bij Jodan Boys komen we een oud bekende tegen van XerxesDZB. Verdediger Kevin de Vries is nu bezig aan zijn 2e seizoen voor Jodan Boys. De Vries speelde daarvoor voor XerxesDZB.

  Teamnieuws

  XerxesDZB kan zaterdag niet beschikken over verdedigers Christiaan Hartmans en Leon van den Berg. Aanvaller Jim Havenaar is ook geblesseerd.