• XerxesDZB ontvangt vanmiddag op SHO uit Oud Beijerland. De ploeg van trainer Tom Rietberg speelt de topper om 14:30 uur op een zonnig en fris sportpark Faas Wilkes.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB wist vorige week de 2e overwinning op rij te boeken. Uit bij SV Honselersdijk werd er met 1-4 gewonnen. 

  SV Honselersdijk kwam goed de startblokken uit en creerde in de 1e 10 minuten een aantal kansen, maar tot een doelpunt leidde het niet. Na de 10 minuten kwam XerxesDZB beter in het spel en dat leidde in de 14e minuut tot de 0-1 van Rens Herweijer. Dit was zijn eerste doelpunt voor de zebra's. 5 minuten later kwam Honselersdijk alweer op gelijke hoogte. XerxesDZB herpakte zich en kwam in de 31 minuut op 1-2 door een doelpunt van Bruce van Kesteren. De 1-2 was ook gelijk de ruststand.

  In de 2e helft ging XerxesDZB op zoek naar de 1-3 en die kwam er ook. In de 57e minuut scoorde routinier Leonardo de Pina de 1-3. Honselersdijk was toen redelijk geknakt. In de 74e minuut besliste de technisch begaafde middenvelder Burak Dogan de wedstrijd door de 1-4 te maken voor de Zebra's. Dit was ook zijn 1e doelpunt sinds zijn rentree voor XerxesDZB. Na de 1-4 kwam XerxesDZB niet meer in de problemen en won het de 2e wedstrijd op rij in de 1e Klasse B.

  SHO wist vorige week moeizaam te winnen van VELO. Thuis is Oud Beijerland werd er met 3-2 gewonnen van de ploeg uit Wateringen. SHO staat na 9 wedstrijden op de 4e plek met 15 punten uit 9 wedstrijden. 1 punt onder XerxesDZB, dus dat beloofd een spannende wedstrijden te worden tussen de nummer 3 en 4 uit de 1e Klasse B.

  Tegenstander

  Voetbalvereniging SHO (Steeds Hooger Oud-Beijerland) is een op 18 juli 1930 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Oud-Beijerland, gemeente Hoeksche Waard, Zuid-Holland, Nederland. SHO komt sinds het seizoen 2012-2013 uit in de Eerste klasse. Sinds het seizoen 2017-2018 is Sander Fakkel hoofdtrainer bij de Beijerlands club.

  De laatste officiele duels tussen XerxesDZB en SHO werden gespeeld in het seizoen 2014-2015. In dat seizoen verloor XerxesDZB uit met 2-0 bij SHO en thuis werd er met 3-0 gewonnen door XerxesDZB.

  Wedstrijdsponsor + DJ na afloop van de wedstrijd

  Deze zaterdag zal voormalig 1e elftal speler van XerxesDZB DJ Paul Hoogervorst voor een feestje zorgen in het clubhuis van XerxesDZB.

  (DJ) Paul Hoogervorst speelde in de jeugd voor Xerxes en XerxesDZB. Paul koos voor het zondagvoetbal waar hij in het 1e elftal nog samen speelde met de huidig aanvoerder van XerxesDZB Kai Fens.

  Vanaf dit seizoen zorgen de wedstrijdsponsoren voor een muzikale 3e helft bij elke thuiswedstrijd van XerxesDZB Zaterdag 1. Aanstaande zaterdag is William van Grieken van Lumines BV de wedstrijdsponsor van XerxesDZB - SHO.

  Programma