• Voorbeschouwing: XerxesDZB speelt topper tegen Neptunus Schiebroek

 • Aanstaande zaterdag ontvangt XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes nummer 2 van de 1e Klasse B Neptunus Schiebroek. Om 14:30 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark Faas Wilkes.

  Vorige speelronde

  Vorige week ging XerxesDZB op bezoek bij SV Nootdorp. XerxesDZB miste een aantal vaste krachten door schorsingen of blessures. In de 1e helft was XerxesDZB de betere ploeg en creëerde een aantal kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. SV Nootdorp werd niet echt gevaarlijk. 

  Vroeg in de 2e helft was daar dan de voorsprong voor XerxesDZB. Net als vorige week maakte Jordan Kroon een doelpunt, dat was alweer het 2e doelpunt van de verdediger/middenvelder. Echt verder in de problemen kwamen de zebra's niet. 3 minuten voor tijd maakte de 20-jarige middenvelder Eugunio Leerdam de 0-2, wat tevens ook de eindtand betekende.

  Zo heeft de ploeg van trainer Tom Rietberg zich goed hersteld van de zure nederlaag uit bij Voorschoten en heeft het nu 10 punten uit 6 wedstrijden, wat goed is voor de 5e plek in de 1e Klasse B. 

  Neptunus Schiebroek is prima begonnen aan het seizoen in de 1e Klasse B. De ploeg uit Schiebroek staat knap 2e met 14 punten uit 6 wedstrijden. Vorige week speelde Neptunus moeizaam gelijk tegen VELO uit Wateringen. De uitslag in Schiebroek was 3-3.

  Bij Neptunus Schiebroek komen we 2 voormalig XerxesDZB'ers tegen. In de defensie speelt Sander Duin een sterk seizoen en op de bank zit Eelco Tichelaar als trainer. 

  Tegenstander

  Neptunus werd op 1 juni 1900 opgericht en was een in Rotterdam-West gevestigde omnisportvereniging, met een voetbal-, atletiek- en sinds 1942 een honkbalafdeling. De oorspronkelijke naam was R.V. & A.V. Neptunus. De club speelde tijdens de eerste jaren van haar bestaan in Het Park in Rotterdam, waar nu de Euromast staat.

  RVV Schiebroek '94 ontstond in 1994 als fusie tussen DESVCS Unicumvv Schiebroek en SIOD.

  Vorige ontmoeting

  De laatste ontmoeting tussen XerxesDZB en Neptunus Schiebroek in competitieverband was op 13 mei 2017. Toen verloor XerxesDZB met 0-1.

  Arbitrale trio

  De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Gino D'Onorio en wordt geassisteerd door Yorick Groenbos en Yngwie van de Velde.

  Selectienieuws

  Trainer Tom Rietberg kan aanstaande zaterdag niet beschikken over Kai Fens, Donny van Gelder, Boy Stoops, Quinton Cheuk a Lam, Marvin Strik en Jim Havenaar.

  Wedstrijdsponsoren

  De wedstrijdsponsors aanstaande zaterdag zijn Vishandel Gundlach en NEWES BV 

  Vanaf dit seizoen zorgen de wedstrijdsponsors voor een muzikale 3e helft in het clubhuis van XerxesDZB. Aanstaande zaterdag zorgt zanger Jesse van der Wielen vanaf 16:30 uur voor de muzikale 3e helft!

  Programma komend weekend