• XerxesDZB gaat zaterdag op bezoek bij SV Nootdorp. Kan XerxesDZB zich herstellen na de 4-3 nederlaag uit bij Voorschoten'97? De aftrap in Nootdorp is om 14:30 uur.

  Vorige speelronde

  XerxesDZB verloor afgelopen zaterdag met 4-3 uit bij Voorschoten'97. XerxesDZB gaf een voorsprong van 0-3 weg.

  Met rust stond XerxesDZB afgelopen zaterdag met 0-2 voor. Een goede 1e helft waarin opnieuw de 16-jarige spits Myron Bostdorp scoorde (3e doelpunt in 5 wedstrijden) en Jordan Kroon voor de 0-2 zorgde. XerxesDZB miste wel een aantal vaste spelers, maar daar was in de 1e helft weinig van te merken. Na rust kwamen de zebra's zelfs op 0-3 door Bruce van Kesteren. Geen vuiltje aan de lucht voor XerxesDZB zou je zeggen. Niets was minder waar.

  Na de 1-3 ging het helemaal fout aan de kant van XerxesDZB. Vlak voor tijd werd het 3-3 en na de rode kaart van Kai Fens werd het nog erger voor XerxesDZB, doordat Voorschoten'97 voor de 4-3 zorgde. Een zeer onnodige nederlaag voor de zebra's. Door de nederlaag blijft XerxesDZB op 7 punten na 5 wedstrijden in de 1e Klasse B. 

  SV Nootdorp ging vorige week ook onderuit. De ploeg uit Nootdorp verloor met 4-2 uit bij Honselersdijk. SV Nootdorp is net als XerxesDZB vorige seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Nootdorp heeft op dit moment 6 punten uit 4 wedstrijden en staat 1 plaats onder XerxesDZB in de 1e Klasse.

  Tegenstander

  De vereniging is op 12 januari 1950 opgericht. De thuiswedstrijden worden op “Sportpark 's-Gravenhout” gespeeld.

  SV Noordorp is opgericht door een groep mannen uit Nootdorp. Deze mannen wilden in een team spelen, maar hadden geen zin om zich aan te sluiten bij een van de clubs in de omgeving. Ze besloten om zelf een vereniging op te richten.

  Topscorer XerxesDZB

  De topscorerslijst van XerxesDZB wordt op dit moment aangevoerd door de 16-jarige spits Myron Bostdorp. De talentvolle aanvaller heeft na 5 wedstrijden 3 doelpunten gemaakt voor XerxesDZB.

  Teamnieuws

  Trainer Tom Rietberg mist zaterdag een aantal spelers. XerxesDZB kan niet beschikken over Leonardo de Pina, Marvin Strik, Boy Stoops, Quinton Cheuk a Lam, Kai Fens, Jim Havenaar en Donny van Gelder.

  1e ronde KNVB Beker

  XerxesDZB verloor afgelopen dinsdag met ruime cijfers in de 1e ronde van de KNVB Beker. Hoofdklasser Jodan Boys was een maatje te groot voor de Zebra's en won met 4-0 van XerxesDZB.

  Programma Zaterdag 1e Klasse B