•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • Voorbeschouwing: XerxesDZB thuis op jacht naar punten tegen FC Rijnvogels

 • Aanstaande zaterdag speelt XerxesDZB in de 8e speelronde van de Hoofdklasse A thuis tegen FC Rijnvogels uit Katwijk. De aftrap op sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  7e speelronde

  XerxesDZB ging vorige week nipt onderuit bij nummer 3 FC 's-Gravenzande. De ploeg van Marco Jalink kwam na 6 minuten op een 0-1 voorsprong door Denzel Medar. Na 20 minuten kwam FC 's-Gravenzande op gelijke hoogte. XerxesDZB kon blij zijn met de ruststand van 1-1. Doelman Wesley van der Molen voorkwam dat de Zebra's met een achterstand gingen rusten.

  Vroeg in de 2e helft kreeg een speler van FC 'S-Gravenzande zijn 2e gele kaart en kon gaan douchen. XerxesDZB ging heel slecht met de man meer situatie om. Binnen 10 minuten na de rode kaart keek XerxesDZB namelijk tegen een 3-1 achterstand aan. 8 minuten voor tijd deed XerxesDZB via een doelpunt van spits Robin Driesse nog iets terug, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

  XerxesDZB verloor voor de 2e keer op rij en zakt naar de 14e plaats in de Hoofdklasse A.

  FC Rijnvogels wist vorige week thuis met 1-0 te winnen van Achilles Veen. De ploeg uit Katwijk staat na 7 wedstrijden 9e in de Hoofdklasse A met 8 punten uit 7 wedstrijden.

  Tegenstander

  FC Rijnvogels (Fusie Club Rijnvogels) is een op 29 mei 2004 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit de gemeente Katwijk, Zuid-Holland, Nederland. De club komt uit de buurtschap De Pan. De thuiswedstrijden worden op sportpark "De Kooltuin", nabij voormalig Vliegkamp Valkenburg, gespeeld. De kleuren zijn rood en wit. Het standaardelftal komt uit in de Hoofdklasse A zaterdag (seizoen 2018/19).

  De club ontstond op 29 mei 2004 als gevolg van de fusie tussen de voormalige Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). Beide voormalige clubs lagen in Katwijk aan den Rijn in de buurt van het voormalige vliegkamp op enkele honderden meters afstand van elkaar. MVKV was van oorsprong de voetbalclub voor de mariniers van Vliegkamp Valkenburg.

  De club bestaat uit veertien mannenteams, 12 vrouwen-/meisjesteams, 23 teams voor de pupillen (waaronder een voor de 'kabouters'), dertien teams voor de junioren en vijf 'G' teams. Sinds de zomer 2016 is de hoofd- en shirtsponsor TRS Transportkoeling.

  Teamnieuws

  XerxesDZB mist een behoorlijk aantal spelers tegen FC Rijnvogels. Christiaan Hartmans, Jim Havenaar, Leon van de Berg, Leonardo de Pina, Mike van der Steen en William Darjij zijn allemaal geblesseerd.

  Wedstrijdsponsor

  De wedstrijdsponsor van XerxesDZB - FC Rijnvogels is het transportbedrijf A.J. Sonneveldt BV uit Rotterdam.

  A.J. Sonneveldt BV is al ruim 80 jaar gespecialiseerd in het transporteren van diverse soorten transporten. van hijswerkzaamheden , exceptioneel transport, container transport tot aan interne verhuizingen aan toe.

  Bekijk hier de website van A.J.Sonneveldt BV.

  Programma en stand in de Hoofdklasse A