• Voorinschrijving

  Met deze voorinschrijving is uw kind op de wachtlijst geplaatst. Voetballen bij de jeugd van XerxesDZB is heel populair, hierdoor is bij sommige afdelingen een wachtlijst voor directe plaatsing. Het lukt niet om alle aspirant jeugdleden die zich aanmelden direct te plaatsen.

  Alle leden zetten zich in voor de vereniging

  Goed om te realiseren zodra je kind lid wordt bij XerxesDZB: XerxesDZB is een vereniging en draait volledig op vrijwilligers! We gaan ervan uit dat ouders zich inzetten voor de vereniging als bijvoorbeeld (assistent) trainer, leider, (assistent) scheidsrechter, gastheer/vrouw voor alle bezoekende clubs, coördinator in het kleedkamergebouw op wedstrijddagen en voor nog veel meer activiteiten. 95% van alle jeugdelftallen worden getraind door ouders of andere familieleden van jeugdleden. Zonder de hulp en inzet van ouders is het niet mogelijk om uw kind te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. En niet te vergeten om hen een plezierige en leerzame tijd bij XerxesDZB te bieden. Uw hulp als ouder is dus cruciaal om het team effectief te laten functioneren.

  Voor de duidelijkheid, de contributie die u betaalt als lid van XerxesDZB, wordt gebruikt om de kosten te dekken van het KNVB-lidmaatschap (spelen van KNVB-wedstrijden), gebruik en onderhoud van de velden, het terrein & het clubhuis en aanschaf van voetbal materialen als ballen/doeltjes/hesjes/hoekvlaggen etc. Dus niet voor trainers, begeleiders en scheidsrechters.

  Meer weten? Neem dan zodra uw kind definitief lid is contact op met de betreffende afdelingscoördinator.

  Van voor-inschrijvingslijst af of wijzigingen in uw contactgegevens?

  Om contact met u op te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat al uw contactgegevens bij ons up to date zijn. Geef daarom altijd zo snel mogelijk wijzigingen door aan ledenadministratie@xerxesdzb.nl. Op deze manier kunnen wij u altijd bereiken. Daarnaast ontvangen wij ook graag een email op ledenadministratie@xerxesdzb.nl én het betreffende afdelings-mailadres zodra uw kind vanwege een bepaalde reden niet meer op de wachtlijst hoeft te blijven staan.

  Uitnodiging Proeftraining

  Zodra binnen één van de teams van de betreffende leeftijdscategorie plaats is, zal de betreffende jeugdcoördinator (in eerste instantie per mail) contact met u opnemen om afspraken te maken over de eerste proeftraining en laat hij of zij je kind kennis te maken met de trainer/leider.

  Tijdens deze proeftraining kunnen ouders en kind kijken of ze het leuk vinden, maar wij kijken ook of uw kind al klaar is om te gaan voetballen. Er wordt dan niet zozeer naar voetbaltechniek gekeken, maar vooral naar  coachbaarheid, luisteren ze naar de trainers, hoe het individuele gedrag en gedrag in de groep is, of er mogelijk een bewegingsachterstand is en of ze passen in het team waar ruimte is. De coördinator en de trainers bespreken met elkaar hoe de proeftraining is gegaan, waarna de coördinator de ouders terugkoppeling geeft. 

  Een kind mag alleen meedoen met een proeftraining indien hij of zij op de voor-inschrijvingslijst staat, inclusief een uitnodiging van de betreffende afdelingscoördinator.

  Definitief lid worden

  Indien uw kind na de proeftraining wordt uitgenodigd om bij een team te komen &  zelf ook graag definitief lid wil worden, dan zal de afdelingscoördinator dit regelen met de ledenadministratie. De ledenadministratie controleert of alle benodigde gegevens aanwezig zijn (o.a. NAW-gegevens, geboortedatum, e-mailadres en of een overschrijving van een andere vereniging naar XerxesDZB noodzakelijk is). Indien er geen blokkade van de oude vereniging bestaat voor de overschrijving, regelt de ledenadministratie ook de overschrijving met de oude vereniging. Daarna wordt uw kind opgenomen in het ledenbestand van XerxesDZB en is hij of zij definitief lid.

  Afdeling en contactgegevens afdeling

  Mogelijk is het bij u nog niet duidelijk in welke afdeling uw kind valt, daarom hieronder een schema zodat u dit zelf kunt opzoeken. De ‘O’ bij de afdelingen staat voor ‘Onder’ (bijvoorbeeld ‘O13’ betekent ‘Onder 13 jaar’).

  Dit schema geldt voor seizoen 2023-2024:

  Geboren

  Afdeling

  Spel vorm

  Mailadres

  Contactpersonen

  2006-2005

  O18-O19

  11t11

  Wim.ravenhorst@xerxesdzb.nl

  Wim Ravenhorst

   

  2007

  O17

  11t11

  Wim.ravenhorst@xerxesdzb.nl

  2008

  O16

  11t11

  Wim.ravenhorst@xerxesdzb.nl

  2009-

  MO15 en MO17

  11t11

  meisjes@xerxesdzb.nl

  Adiante Rensch

  2009

  O15

  11t11

  Wim.ravenhorst@xerxesdzb.nl

  Vacature

  (Wim Ravenhorst a.i.)

  2010

  O14

  11t11

  Wim.ravenhorst@xerxesdzb.nl

  Vacature

  (Wim Ravenhorst a.i.)

  2011

  O13

  11t11

  Onder13@xerxesdzb.nl

  Adiante Rensch

   

  2012

  O12

  8t8

  Onder12@xerxesdzb.nl

  2011-2012

  MO13

  11t11

  meisjes@xerxesdzb.nl

  Malaika Mulbah

  2013-2014

  MO11

  8t8

  meisjes@xerxesdzb.nl

  Malaika Mulbah

  2013

  O11

  8t8

  Onder11@xerxesdzb.nl

  Frank van Baarle

  2014

  O10

  6t6

  Onder10@xerxesdzb.nl

  Merchy de Graaf

  2015

  O9

  6t6

  Onder9@xerxesdzb.nl

  Vacature

  2016

  O8

  6t6

  Onder8@xerxesdzb.nl

  Vacature

  2017

  O7

  4t4

  Onder7@xerxesdzb.nl

  Vacature

  2019-2018

  O5-O6 Zebra’s

  2t2 & 3t3

  zebra@xerxesdzb.nl

  Merchy de Graaf

  2004-2012

  Meisjes

  Diversen

  meisjes@xerxesdzb.nl

  Malaika Mulbah

  Heeft u meer vragen of wilt u graag weten hoe lang het mogelijk nog duurt voordat uw kind een uitnodiging krijgt? Neem dan per mail contact op met de afdeling waaronder uw kind valt. 

  Het heeft geen zin om het algemene telefoonnummer van de club te bellen om contact op te nemen. Omdat alle coördinatoren vrijwilligers zijn, zijn zij niet altijd op de club. Daarnaast zijn de vrijwilligers die u telefonisch eventueel wel spreekt, niet op de hoogte van de betreffende afdeling.

  Contributie

  Enkele weken na de definitieve inschrijving ontvangt u een contributie nota per email. De leden blijven verantwoordelijk voor het betalen van de contributie! Dus mocht u na een paar weken geen nota per email hebben ontvangen, vraag het dan a.u.b. na per mail via ledenadministratie@xerxesdzb.nl.

  De contributie tarieven van seizoen 2023-2024 zijn:

  Categorie

  Contributie

  O13 t/m O19

  €   280,00

  O12

  €   250,00

  O11

  €   230,00

  O7 tm O10

  €   220,00

  O5-O6 Zebra’s

  €   140,00

  Eenmalige inschrijf-  en overschrijfkosten

  €     15,00

  Wedstrijdtenue

  Voor het spelen van wedstrijden is een XerxesDZB Klupp wedstrijdtenue verplicht. Dit tenue is online verkrijgbaar bij Klupp. Kijk op de website voor meer informatie: https://www.xerxesdzb.nl/kleding.

  Voor zebra’s (O5/O6 spelers) én spelers die in een bovenbouw prestatieteam spelen is het kopen van een wedstrijdtenue niet nodig.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Steeds meer leden krijgen hun contributie (deels) vergoed door het Jeugdsportfonds. Een fonds dat gezinnen steunt die het financieel wat moeilijker hebben. Als lid blijf je wel verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de contributie. Mocht je via een tussenpersoon een aanvraag hebben ingediend bij het Jeugdfonds sport & cultuur, neem dan contact op via ledenadministratie@xerxesdzb.nl. Dit voorkomt aanmaningskosten bij het niet tijdig nakomen van de betalingsverplichting. Daarnaast goed om te weten dat het fonds maximaal een bedrag van €225,- betaalt, voor het eventuele restant blijft u zelf verantwoordelijk. Meer info via https://jeugdfondssportencultuur.nl/ .

  Meer vragen?

  Mocht u nog meer vragen hebben, neem per mail contact op met de coördinator van de afdeling.

  Met sportieve groet,

  XerxesDZB Jeugdafdeling