• Vrijwilliger worden bij XerxesDZB

  Als voetbalvereniging zijn we bij XerxesDZB afhankelijk van onze vrijwilligers, die zowel dagelijks als wekelijks hun beste beentje voorzetten om ervoor te zorgen dat de vereniging draaiende blijft. Er is echter altijd vraag naar meer vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. Bent u ouder/verzorger, speler/speelster, of verbonden met XerxesDZB op welke manier dan ook en draagt u onze vereniging een warm hart toe? Bekijk dan onze openstaande vrijwilligersvacatures hieronder en wellicht zit er iets tussen dat bij u past.

  Bij interesse in één van de onderstaande vacatures kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligers@xerxesdzb.nl. Vermeld hierin uw contactgegevens, verbintenis met de vereniging (bent u ouder/verzorger, speler/speelster, normaal lid of geen lid) en de vacature waarin u geïnteresseerd bent. Er wordt vervolgens zo snel mogelijk contact met u opgenomen!

   

  VACATURES OP VOETBALGEBIED

  Jeugdtrainer

  Als jeugdtrainer geeft u doordeweekse training aan uw team en bent u bij de wedstrijden verantwoordelijk voor de leiding en coaching. Deze vrijwilligersfunctie is beschikbaar voor alle leeftijdscategorieën van Jeugd Onder 5 tot en met Jeugd Onder 19. Vermeld bij interesse bij welke leeftijdscategorie uw voorkeur ligt.

   

  Sociaal coördinator (JO13)

  Als sociaal coördinator werkt u samen met de technisch coördinator van de jeugdafdeling. U bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het sociaal jeugdbeleid van de afdeling. Dat houdt in dat u het aanspreekpunt bent voor ouders/verzorgers, leiders en trainers. Tevens geeft u ondersteuning aan trainers bij eventuele problemen of obstakels. Deze vrijwilligersfunctie is beschikbaar voor de afdeling Jeugd Onder 13.

  Keeperstrainer

  Als keeperstrainer geeft u eens per week keeperstraining aan de jeugdkeepers van de vereniging. Dit gebeurt eventueel in samenwerking met de overige keeperstrainers van de jeugd.

  Scheidsrechter 

  Als scheidsrechter op wedstrijddagen heeft u de mogelijkheid om wedstrijden te fluiten op een half veld bij 8 tegen 8-wedstrijden (O11-O12) of op een heel veld bij 11 tegen 11-wedstrijden (O13-O19). Ook voor de seniorwedstrijden zijn wij zoekende naar scheidsrechters.

   

  OVERIGE VACATURES

  Horeca (bar of keuken, wedstrijddagen en/of trainingsavonden)

  Als vrijwilliger in ons horecateam heeft u een zeer sociale functie met veel menselijk contact. U heeft de mogelijkheid om zowel werkzaam te zijn achter de bar of in de keuken en beide functies brengen verschillende taken met zich mee. Binnen beide functies staat u echter klaar voor de leden, ouders en bezoekers van onze vereniging en probeert u ze voor zover mogelijk te voorzien in hun wensen. Tevens bent u verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van ons clubgebouw.

  Gastvrouw/-heer commissiekamer (wedstrijddagen en/of trainingsavonden)

  Als gastvrouw of gastheer van de commissiekamer bent u het gezicht van XerxesDZB voor teams die op bezoek komen bij onze voetbalvereniging. Een zeer sociale functie, waarbij niet alleen gedacht moet worden aan het welkom laten voelen van de bezoekende en eigen teams, maar ook aan het in goede banen leiden van het wedstrijdprogramma en de daartoe behorende activiteiten. Hier komt ook het ontvangen van de scheidsrechters en hulp bieden bij het opstellen en invullen van de digitale wedstrijd-app bij kijken.

  Gastvrouw/-heer kleedkamergebouw (wedstrijddagen en/of trainingsavonden)

  Als gastvrouw of gastheer van het kleedkamergebouw heeft u een sociale functie waarbij u het aanspreekpunt bent voor de aanwezigen in het kleedkamergebouw. Zodra teams een kleedkamer toegewezen hebben gekregen in de commissiekamer bent u de eerstvolgende persoon die deze teams verwelkomt en verder helpt.

  Verantwoordelijkheden die bij deze functie passen zijn bijvoorbeeld het openen van de kleedkamers voor voetballende elftallen op momenten dat dat nodig is, maar ook het klaarzetten van thee of limonade voor in de rust. Tevens brengt u de benodigde informatie over en draagt u bij aan het creëren en zorgdragen van rust en netheid in het kleedkamergebouw.

  Onderhoudsploeg

  Als vrijwilliger in de onderhoudsploeg komt u terecht in een hecht en sociaal team. De onderhoudsploeg zorgt ervoor dat het complex van XerxesDZB in de beste staat blijft. Denk hierbij aan diverse reparaties en renovaties van onderdelen van ons complex.

   

  COMMISSIES

  Als vrijwilliger kunt u ook aan de slag binnen een commissie. Vrijwilliger zijn in een commissie hoeft niet heel veel tijd te kosten. Sommige commissies zijn enkel periodiek actief, andere commissies vereisen slechts een paar uur per maand. Hieronder enkele voorbeelden van commissies waarbij vrijwilligers gezocht worden. Mocht u zelf een idee hebben voor een commissie, twijfel dan niet om van u te laten horen. Wellicht kunnen we hier in overleg gezamenlijk mee aan de slag gaan.

   

  Vrijwilligerscommissie

  Binnen de vrijwilligerscommissie staat het vinden en binden van vrijwilligers centraal.

   

  Activiteitencommissie

  Binnen de activiteitencommissie worden leuke activiteiten geregeld voor de leden en/of vrijwilligers van de vereniging. Denk hierbij zoal aan barbecues of feestavonden, of interessante cursussen voor vrijwilligers.

   

  Ondersteuningscommissie

  Binnen de ondersteuningscommissie dient u als ondersteuning voor de technische en sociale coördinatoren bij het organiseren van ouder- en trainersavonden. Denk hierbij aan het reserveren van ruimtes in het clubgebouw, uitnodigingen en herinneringen sturen naar ouders/trainers en ervoor zorgen dat de bar bezet is.

  Kledingcommissie

  Binnen de kledingcommissie bent u verantwoordelijk voor uitgifte en inname van de kleding voor trainers en vrijwilligers. Tevens probeert u ervoor te zorgen dat defecten aan de kleding verholpen worden.