• Afgelopen zaterdag 25 mei zette XerxesDZB de eerste stap van de beoogde drietrapsraket naar de 1e klasse. Tegen de in het geel geklede vrouwen van VIOS uit Vaassen werd een benauwde, maar verdiende zege geboekt. De winst ging naar de Zebra’s met 3-1, daar was wel een verlenging voor nodig, want na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord.

    Weinig tijd om te vieren en uit te rusten, want aanstaande zaterdag (aftrap Faas Wilkes Sportpark om 16.00 uur) is alweer de halve finale van de nacompetitie. Tegenstander is dan de ook het in het geel geklede DVVA (Door Vriendschap Verenigd Amsterdam). DVVA won haar kwartfinale met maar liefst 6-1 van VVAC, de competitiegenoot van XerxesDZB. Zijn de resultaten van XerxesDZB tegen VVAC in reguliere competitie een graadmeter? Nadat uit met 0-0 werd gelijkgespeeld werd thuis door XerxesDZB met 6-0 gewonnen. Scorebordjournalistiek natuurlijk, maar toch. De bijnaam van DVVA is de Geelzwarte Leeuwen of de Gele Godinnen (je komt uit Amsterdam of niet). Alle tekenen voor een mooie en sportieve ontmoeting, waarna voor een van beide teams de finale wacht!

    Qua voetbal hoeft niemand zich deze dag te vervelen. In de ochtend speelt JO13-1 zijn bekerfinale, ’s middags om 4 uur Vr3. En tegelijk zijn er op Sportpark Faas Wilkes maar liefst twee toernooien bezig. Het Rinus de Roode toernooi voor JO11/12 en het Heidi Kersenboomtoernooi voor MO11/13. En voor wie nog ruimte heeft in de aanloop naar de voetbalhoofdmaaltijd op zaterdag: vrijdagavond 31 mei op Sportpark Faas Wilkes het Businessclubtoernooi tot in de late uurtjes!