• In het voetbalfeest van afgelopen woensdag is er een heel vervelend incident geweest met vuurwerk dat geleid heeft tot een brandwond bij een bezoeker die avond. Uiteraard geen namen en was er geen opzet in het spel, maar door het gebruik van een fakkel op de tribune is er een zodanig risico genomen dat het kon gebeuren. Wij staan bij XerxesDZB voor een veilig sportklimaat in alle opzichten. Daar liggen gezond verstand en verantwoord gedrag voor aan de basis.

    Daar doen wij voor de komende werken en verdere toekomst dan ook een beroep op. Verstandig gedrag. Natuurlijk weten wij dat fakkels en rookpotten de sfeer kunnen verhogen en dat veel mensen daar plezier aan beleven, maar het kent zijn keerzijde.

    Daarom een dringend beroep op al onze leden en gasten van het complex. Alleen fakkels en rookpotten op een aangewezen plek op het veldje naast de tribune. Daar staan ook emmers met water om te doven of te blussen. Geen ander vuurwerk (vuurpijlen, knal en siervuurwerk). Simpelweg: het is verboden, het geeft risico voor mens en complex.

    Dus vertel het aan elkaar, vertel het bezoekers, spreek elkaar aan waar nodig. Samen zorgen we voor de veiligheid. Alvast bedankt.

    Het bestuur