• We want your VOG!

 • XerxesDZB werkt aan een Veilig Sportklimaat. Dit zorgt ervoor dat (jeugd)leden zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen de vereniging.

  Eén van de maatregelen voor een veilig sportklimaat is om ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers van XerxesDZB die met minderjarigen werken (trainers, leiders, scheidsrechters, etc.) een VOG verklaring hebben afgegeven. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel: in ons geval het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

  Sportverenigingen zijn verplicht om maatregelen te nemen die Seksuele Intimidatie kunnen voorkomen. De VOG is één van de mogelijke maatregelen. Het verplicht stellen van een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van bijvoorbeeld (nieuwe) trainers, leiders of verzorgers. Het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan met kinderen, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging een VOG te verlangen van iedereen die in zijn of haar functie in aanraking komt met kinderen of kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

  Van een groot aantal vrijwilligers zijn de oude VOG’s verlopen en van een aantal nieuwe vrijwilligers hebben we nog geen VOG. Vandaar dat er deze weken veel aandacht is om ook voor al deze vrijwilligers een geldige VOG te verzorgen. Het aanvragen van de VOG is voor de vrijwilliger geheel gratis. En, het is maar twee minuten werk. Je hebt het met je Digid zo aangevraagd. 

  Heb je ook zo’n aanvraag van onze VOG coördinator Alexander van den Bosch in je mail ontvangen? Zorg er dan a.u.b. voor dat deze z.s.m. online wordt ingevuld en opgestuurd. Het origineel inleveren in de commissiekamer in het postbakje gelabeld VOG Certificaten / Miranda Monster. Alle informatie m.b.t. het aanvragen staat in de begeleidende mail.

  Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze dan aan Alexander via alexander.bosch1@gmail.com of aan je afdelings coördinator.

  Dank voor jullie medewerking!