• Aanstaande woensdagmiddag is de Bollenboffen Bokaal bij XerxesDZB met oud prof keeper Ed de Goey, presentator Emile Schelvis, oud profvoetballer Bart Latuheru en Oud keeper Eddy Treijtel. 
   
  Het Bollenboffentoernooi was in de jaren 70 een bijzonder populaire competitie op de woensdagmiddag voor D-pupillen. Bollenboffen was een begrip. Iedere D-pupil wilde in die tijd tot het uiterste gaan om zich met zijn elftal te verzekeren van een plaats in de finale.
   
  Ja de Bollenboffen finale was een waar spektakel waarop vele honderden toeschouwers afkwamen.
  En dan was er ook nog de Bollenboffen penalty bokaal. D-pupillen namen toen penalty’s op Pim Doesburg.
   
  De Bollenboffen Bokaal keert in 2018 terug, zij het in een andere vorm. Na Sparta AV, V.O.C. en Alexandria’66 is XerxesDZB de 4e deelnemer aan de Bollenboffen bokaal. 5 spelers van XerxesDZB van U12 zullen in totaal 15 penalty’s nemen op Ed de Goeij. Ed was doelman van onder meer Sparta, Feyenoord, Chelsea en Stoke City.
   
  De twee beste clubs plaatsen zich voor de Finale op 10 april 2018 bij Sparta op Het Kasteel. In de pauze van Sparta-Top Oss wordt de Bollenboffen Bokaal na het nemen van de penalty’s uitgereikt aan het winnende team en vereniging.
   
  Wekelijks worden opnamen gemaakt die zijn terug te zien op RUR.nl, tevens op AD.nl en 
   
  Aan dit Bollenboffen initiatief is een goed doel verbonden: Het Weerstandsfonds. Het doel is om het immuun systeem door nieuwe onderzoeken sterker te maken tegen de steeds meer oprukkende virussen en bacteriën en is ook bedoeld voor nieuwe therapiën tegen kanker, ALS en MLS.
   
  Oud profvoetballer Bart Latuheru zal ook strafschoppen gaan nemen voor het goede doel. Schmitt Ankers en Kettingen zal het bedrag sponsoren aan het Weerstandsfonds.
   
  Om 14:00 uur begint het Bollenboffen Bokaal op ons Sportpark Faas Wilkes en duurt tot ongeveer 15:30 uur.
   
  Iedereen is aanstaande woensdag van harte welkom bij XerxesDZB.