• Afgelopen zaterdag stond de topper tussen XerxesDZB en Spartaan'20 op het programma op het ijskoude en spekgladde sportpark Faas Wilkes. De drukbezochte topper eindigde in een 1-1 gelijkspel. XerxesDZB blijft daardoor 2 punten voor op Spartaan'20 en mogen de zebra's zich winterkampioen noemen.

  Vroeg in de wedstrijd na 4 minuten kwam de uitploeg al op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap viel binnenkant paal binnen achter doelman Ferry Hagendijk. Spartaan'20 begon goed aan de wedstrijd. Gelukkig herpakte XerxesDZB zich na 15 minuten spelen goed en werd het sterker. De gelijkmaker viel dan ook in de 28e minuut. Nick Slotboom kon van dichtbij binnenschieten. Kort daarna belandde een prachtig schot van Issam El Hank onderkant lat, maar stoot nog voor de lijn weg.

  In de 2e helft speelde XerxesDZB sterk en had het een overwicht. Spartaan'20 kon er nauwelijks nog uitkomen en na 64e minuten kreeg XerxesDZB de grootste kans. De doelman van Spartaan'20 redde knap op het schot van Lars Brinkman. Daarna werd er weinig meer gecreeerd ondanks het veldoverwicht en eindigde de topper in 1-1. 

  Door het gelijke spel heeft XerxesDZB nu 25 punten uit 12 wedstrijden en blijft het 2 punten voorsprong houden op Spartaan'20. XerxesDZB kan zich daardoor winterkampioen noemen na een prima 1e seizoenshelft. De 1e periode werd eerder al gepakt, daardoor hebben de zebra's zich al verzekerd van nacompetitievoetbal.

  Man ot the match en 3e helft

  Nick Slotboom werd door de oude wijze mannen verkozen als Man of the Match!. Na afloop werd het jaar 2022 feestelijk afgesloten met het foute kerstfeest met DJ Harry in het clubhuis van XerxesDZB. Ook kregen de beste loten verkopers van de Grote Club Actie hun prijs in de bestuurskamer van XerxesDZB. Er is een geweldig bedrag opgehaald van 6.636,12 euro!

  Volgende week donderdag 29 december vindt de jaarlijkse VoetbalQuiz 'De Aftrap' plaats. Aanmelden kan hier!