• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag een punt gepakt bij VV Zwaluwen. De ploeg van Marco Jalink bleef overeind in een lastig duel. De wedstrijd in Vlaardingen eindigde in 0-0.

XerxesDZB ontmoette elkaar weer na 3 jaar afwezigheid van XerxesDZB in de Hoofdklasse. De 1e helft ging gelijk op en veel kansen waren er niet. Het gevaar kwam vooral uit de vele standaardsituaties in de wedstrijd. VV Zwaluwen kopte een bal gevaarlijk op de lat van XerxesDZB. Moreno Marengo kreeg voor rust een grote kans op de 0-1 voor XerxesDZB, maar de aanvallende middenvelder schoot de bal over de doelman van Zwaluwen, waardoor de ruststand 0-0 was.

De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld met veel gevaarlijke standaardsituaties. XerxesDZB stond verdedigend goed en VV Zwaluwen kon voetballend geen vuist maken. Af en toe kon XerxesDZB er gevaarlijk uit komen, maar tot grote kansen leidde het niet. Halverwege de 2e helft liep centrale verdediger Leon van den Berg een zware blessure op. Desley Hoogendijk verving Leon van den Berg. VV Zwaluwen kreeg nog een grote kans, maar doelman Wesley van der Molen sloeg de bal met een goede reflex uit het doel.

Door het gelijke spel bij VV Zwaluwen heeft XerxesDZB nu 6 punten uit 5 wedstrijden. De ploeg van Marco Jalink is nu 3 wedstrijden op rij ongeslagen. Er werd thuis gewonnen van VV Capelle en uit gelijkgespeeld tegen SV Nootdorp en VV Zwaluwen.

Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams, Mike Navajas-Sanchez, Leon van den Berg (63e min Desley Hoogendijk), Raoul Gangadin, Jan Tuitel (A), Moreno Marengo, Leonardo de Pina (45e min Jordan Kroon), Robin Driesse ( 86e min William Darjij), Wembley Paulino Reyes en Bruce van Kesteren.

Volgende week krijgt XerxesDZB een ploeg uit Amsterdam op bezoek. Om 14:45 uur trappen XerxesDZB en AVV Swift af op Sportpark Faas Wilkes.