• XerxesDZB hard onderuit bij Ter Leede

 • XerxesDZB is afgelopen zaterdag hard onderuitgegaan bij Ter Leede in Sassenheim. De ploeg van Marco Jalink was compleet kansloos en verloor met 5-0. 

  Trainer Marco Jalink kon niet beschikken over een aantal vaste krachten. Zo waren centrale verdedigers Desley Hoogendijk, Leon van den Berg en Christiaan Hartmans geblesseerd. Voorin kon XerxesDZB ook niet beschikken over Jim Havenaar en William Darjij. Door vele blessures maakte Orlano Stewart zijn debuut in de selectie van XerxesDZB. De jonge aanvaller speelt bij XerxesDZB JO19-1.

  XerxesDZB begon dramatisch aan de wedstrijd. Binnen 3 minuten lag de 1-0 in het net voor de ploeg uit de Bollenstreek. Na 21 minuten keken de zebra's na een eigen doelpunt van Mike Navajas Sanchez tegen een 2-0 achterstand aan. In de 31 minuut ging ook nog aanvoerder Jan Tuitel met een blessure naar de kant. Mo Ajarai was zijn vervanger. 

  Na 34 minuten stond de 3-0 op het scorebord wat tevens de ruststand was. Een zeer slechte eerste helft van XerxesDZB, dat in de 2e helft de schade zal willen beperken.

  In de 2e helft kwam Ter leede nog 2 keer tot scoren en werd de uitslag bepaald op 5-0. Een flinke nederlaag voor XerxesDZB dat vanaf minuut 2 eigenlijk al kansloos was. 

  Volgende week ontvangt XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes VV Smitshoek. Om 14:45 zal er worden afgetrapt.

  Opstelling Xerxes DZB: Wesley van der Molen, Wembley Paulino Reyes, Michael Navajas-Sanchez, Denzel Medar, Robin Driesse (63’ Orlano Stewart), Stefan Dams, Jordan Kroon, Bruce van Kesteren (78’ Leonardo de Pina), Eugenio Leerdam, Jan Tuitel (25’ Mohamed Ajarai) en Raoul Gangadin.