• XerxesDZB heeft de 2e wedstrijd in de competitie niet weten te winnen. De ploeg van Tom Rietberg speelde met 1-1 gelijk in een matige wedstrijd tegen Terneuzense Boys.

    In een droevige ambiance met veel regen en geen toeschouwers konden supporters via een Live stream op Facebook meekijken naar de wedstrijd. Tegenstander Terneuzense Boys kwam niet naar Rotterdam om 3 punten te pakken. Een stugge ploeg wat ver inzakt en uit de counter een aantal keer gevaarlijk werd. XerxesDZB had veel moeite om er voetballend doorheen te komen. De uitploeg kwam uit zo'n counter ook op een 0-1 voorsprong door een fantastisch schot van 30 meter buiten bereik van de teruggekeerde doelman Ferry Hagendijk. Heel lang kon de ploeg uit Terneuzen niet genieten van de voorsprong, want 2 minuten later via een mislukt van Leon van den Berg kwam de bal in de voeten van Eugunio Leerdam die de niet faalde 1 op 1 met de doelman en voor de gelijkmaker zorgde.

    In de 2e helft werd XerxesDZB een stuk sterker, mede door de ingevallen middenvelder Burak Dogan. De zebra's creerde heel veel kansen, maar het doelpunt wilde niet vallen. Ook kwam Terneuzense Boys er nog 3 keer gevaarlijk uit, maar doelman Ferry Hagendijk voorkwam de tegengoal. Verdediger Kai Fens moest in de 2e helft geblesseerd afhaken en werd vervangen voor Giovanni Soares.

    In de slotfase leek de overwinning voor XerxesDZB er alsnog te komen, na een gruwelijke fout van de doelman via spits Harold Vrolijk, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens hinderlijk buitenspel. Zo eindigde de wedstrijd in voor XerxesDZB teleurstellend gelijkspel. 

    Aanstaande dinsdag staat de inhaal wedstrijd tegen SV Heinenoord op het programma. Heinenoord waar voormalig XerxesDZB trainer Joop Hiele een goede start kent met 6 punten uit 2 wedstrijden. De wedstrijd is dinsdag helaas niet live te zien op Facebook.

    Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Leon van den Berg, Kai Fens (Giovanni Soares), Desley Hoogendijk, Raoul Gangadin, Eugunio Leerdam, Wembley Paulino Reyes, Denzel Medar (Burak Dogan), Marvin Strik (Orlano Stewart), Harold Vrolijk en Myron Bostdorp.