• XerxesDZB in slotfase onderuit tegen Jodan Boys

  • XerxesDZB wist afgelopen zaterdag de slechte reeks niet te beeindigen. Er werd op Sportpark Faas Wilkes in de slotfase verloren van concurrent Jodan Boys. Het werd 0-2 in Rotterdam-Zevenkamp. 

    In de 13e speelronde ontving XerxesDZB het uit Gouda afkomstige Jodan Boys, waar oud XerxesDZB'er Kevin de Vries actief is. In de 1e heflt creerde XerxesDZB een aantal kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Jodan Boys was een stuk gevaarlijker met een vrije trap die goed werd gepakt door doelman Roy Spierings. Beide ploegen kwamen in de 1e helft niet tot scoren.

    In de 2e helft ging het gelijk op en creerde XerxesDZB een aantal kansen. Moreno Marengo was een keer dichtbij de 1-0 en een paar minuten later kwam XerxesDZB op een 1-0 voorsprong uit een vrije trap van Raoul Gangadin die werd binnen gekopt, maar de grensrechter constateerde buitenspel. Jodan Boys werd een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Roy Spierings pakte 2 keer knap een 1 tegen 1 duel met de aanvaller van Jodan Boys.

    12 minuten voor tijd ging het toch weer fout voor de Zebra's. Een schot vanaf 20 meter gleed door op het natte kunstgras onder doelman Roy Spierings door. Het was een flinke domper voor de ploeg van Marco Jalink. Een paar minuten later werd het ook nog 0-2 voor Jodan Boys.

    Zo lijdt XerxesDZB alweer de 8e nederlaag op rij in de Hoofdklasse A. Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij SC Feyenoord, waar 2 oud XerxesDZB'er actief zijn. Quincy Oosterom en Serginho van Axel Dongen vertegenwoordige het rood-wit op Varkenoord. De aftrap naast de Kuip is om 14:30 uur.