•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB in slotfase onnodig onderuit tegen AVV Swift

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag de 2e nederlaag van het seizoen geleden. In de slotfase ging de ploeg van Marco Jalink onnodig onderuit tegen AVV Swift uit Amsterdam. Het werd 1-3 op Sportpark Faas Wilkes.

  De Zebra's begonnen slecht aan de wedstrijd. Al binnen 2 minuten keek XerxesDZB tegen een 0-1 achterstand aan. De verdediger van AVV Swift kon simpel door het midden doorlopen en gaf een steekbal op de aanvaller van AVV Swift en die schoot de bal in de verre hoek langs doelman Wesley van der Molen. 

  Na 11 minuten herpakte XerxesDZB zich door de gelijkmaker binnen te schieten. Spits Robin Driesse werd weggestuurd in de diepte na een uitstekende pass. De spits van XerxesDZB ging alleen op de doelman van Swift af en schoot feilloos de bal in de verre hoek.

  Na de gelijkmaker ging het spel heen en weer en waren er kansen voor beide ploegen. Een vrije trap van Swift werd knap overgetikt door doelman Wesley van der Molen en hij moest nog een aantal keer optreden op de achterstand te voorkomen. 

  XerxesDZB werd zelf ook een aantal keer gevaarlijk via Bruce van Kesteren en Stefan Dams. Helaas werd er niet meer gescoord de 1e helft en bleef het bij 1-1.

  In de 2e helft hetzelfde spelbeeld met kansen voor beide ploegen. De grootste kans kwam op naam van Jordan Kroon de middenvelder van XerxesDZB stond dankzij een uitstekende pass van Moreno Marengo vrij voor de doelman van Swift, maar hij wist de bal goed uit de hoek te tikken. 

  In de laatste fase van de wedstrijd was XerxesDZB sterker, maar het doelpunt voor de zebra's bleef uit. Een hoekschop in de 88e minuut van Swift werd de Rotterdammers fataal. De lange verdediger van Swift kon helemaal vrij inkoppen in het zestienmeter gebied en zorgde voor de 1-2 voor de Amsterdammers.

  Na de 1-2 ging XerxesDZB vol op de aanval spelen en het resulteerde een grote kansen voor Swift. Wesley van der Molen kon op een eerste aanval nog knap redden, maar in de 93e minuut was het dan toch nog raak en het werd de eindstand bepaald op 1-3.

  Een pijnlijke en onnodige nederlaag voor XerxesDZB, die door het verlies naar de 13e plaats in de Hoofdklasse A zakt. Volgende week gaat de ploeg van Marco Jalink op bezoek bij het in vorm verkee=rende FC 'S-Gravenzande. De aftrap in 'S-Gravenzande is om 14:30 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams, Mike Navajas Sanchez, Desley Hoogendijk, Raoul Gangadin, Wembley Paulino Reyes, Jan Tuitel (73e minuut Denzel Medar), Moreno Marengo (80e minuut Mo Ajarai), Bruce van Kesteren, Robin Driesse (73e minuut William Darjij), Jordan Kroon. 

  XerxesDZB - AVV Swift: 1-3 (1-2)

  2e minuut 0-1: AVV Swift

  11e minuut 1-1: Robin Driesse

  88e minuut: 1-2  AVV Swift

  93e minuut 1-3 AVV Swift

  Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd.