•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB JO13-1 krijgt training van de Captain van het Ronaldinho Globe Street team

 • Dindsdag 23 oktober nam Edward van Gils de training over van trainers Tony, Danielle en Karin.
   
  Edward van Gils is één van de grondleggers van het huidige straatvoetbal in Nederland en werd lange tijd gezien als één van de beste straatvoetballers van de wereld. Deze status leverde hem een contract op bij Nike en ging met Edgar Davids de wereld over om straatvoetbal te promoten.
   
  In 2005 en 2006 mocht hij samen met de grote Ronaldinho de straatvoetbal moves opnemen voor FIFA street. Coca Cola vroeg hem voor een commercial samen met Ruud van Nistelrooy.
   
  Inmiddels is hij al 8 jaar bezig met zijn eigen straatvoetbal faciliteit, waar hij trainingen, clinics en events in binnen- en buitenland organiseert.
   
  In 2017 is hij zelfs door Ronaldinho gevraagd om aanvoerder te zijn van het Ronaldinho Globe street team
 • Het was al een tijdje het plan om Edward een keer een gast training te laten doen, maar door zijn drukke schema en vele bezoeken aan het buitenland was het lang wachten op een plekje in zijn agenda. Gelukkig was hij deze week beschikbaar, want het duurt niet lang meer of hij zit weer voor 5 weken in Suriname voor straatvoetbal events.
   
  Terug naar de training. Edward heeft een 6-tal oefeningen met de jongens gedaan. Waarbij hij de jongens enkele vernuftige trucjes leerde en ze veel 1 op 1 liet spelen, om zo hun techniek in de kleine ruimte te verbeteren. 
  De jongens vonden het een hele leuke ervaring en Edward zelf was zeer onder indruk van het niveau van de kids. De kids hebben zelfs, zo goed als, een nieuwe afspraak gemaakt met Edward voor in het voorjaar van 2019. Misschien met Ronaldinho 😉
   
  Namens de trainers en kids van JO13-1 willen wij Edward van Gils enorm bedanken voor deze geweldige ervaring. 
   
  Volg Edward Gils en Streetkings.eu ook op Instagram en Facebook.