• XerxesDZB JO17-1 heeft afgelopen weekend een toernooi gespeeld in Spanje!

 • Afgelopen weekend was het team van XerxesDZB JO17-1 in het Spaanse Blanes voor een internationaal toernooi! Hieronder het verslag van beide toernooidagen.

  Dag 1:

  US Pianenghese (Italiƫ) - XerxesDZB JO17-1, uitslag 1-2

  Vrijdag 29 maart was het eindelijk zover JO17-1 mocht zijn eerste wedstrijd spelen op het internationale toernooi Copa Jordi. 197 teams en ongeveer 3000 spelers gaan de strijd aan om deze bokaal. De wedstrijd zou beginnen om 16:40 maar werd een kleine 10 minuten uitgesteld omdat de bus van XerxesDZB in de file stond. Door de waanzinnige toeloop van supporters voor dit toernooi was er bijna geen doorkomen aan.

  Onder Politie begeleiding kwamen de mannen om 16:30 op het complex aan en zonder voorbereiding begonnen de mannen de wedstrijd tegen de Italianen. Al snel dacht Thomas de Goeij dit gaat mijn wedstrijd worden. Na 5 minuten schoot hij dan ook via een vrije trap op links de bal mooi in de bovenhoek 0-1. XerxesDZB staat bekend om zijn opbouw vanuit achteruit maar op dit kleine slechte grasveld werd snel duidelijk dat we dit hier beter niet konden doen. Via wat opportunistisch voetbal probeerde we de Italianen onder druk te zetten. Zonder verder grote kansen gingen we de rust in met een voorsprong. De tweede helft ging redelijk gelijk op maar de Italianen kwamen redelijk onverwacht toch op 1-1.

  De wedstrijd stevende hierna op een gelijkspel af, maar zoals in het begin gezegd Thomas dacht daar anders over. Met opnieuw een vrije trap maar dit keer iets verder en via onderkant lat maakte hij snoeihard 1-2. Iedereen door het dolle heen en een minuut later was de wedstrijd klaar. De eerste drie punten in de knip en de druk is er een beetje af. Eerst nu genieten van overwinning en dan op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 30 maart tegen de Duitsers.

  Dag 2:

  XerxesDZB JO17-1 - FC Viersen (Dui) 1-2

  Zaterdag 30 maart, aftrap om 13:10 tegen die Mannschaft, tenminste dat dachten we. XerxesDZB stond klaar om te beginnen maar die Duitsers waren nergens te bekennen. Ze durfde niet?

  Na een half uur kwamen ze toch aan op het terrein van de plaatselijke voetbalclub Tordera. Fout van de organisatie waardoor ze te laat kwamen. Vanwege de vertraging werd de wedstrijd verplaatst. Ze deden er dus alles aan om onze voorbereiding te verstoren. Voordeel was wel dat we even de tijd hadden om naar de andere wedstrijden te kijken.

  De wedstrijd begon uiteindelijk anderhalf uur later. Met de vaste supporters (stuk of 500) aan de zijlijn zagen zij dat XerxesDZB op het kunstgras in het begin de bal soepel rond liet gaan. Die Mannschaft gooide daar veel fysiek tegenover. Door een vloeiende aanval kwam en wij de eerste helft op voorsprong. Jair Taouanza rondde na een afgemeten voorzet bekwaam bij de eerste paal af 1-0 ruststand.

  De tweede helft was nog geen 5 minuten bezig of we stonden opeens met 1-2 achter. Fysiek, felheid en wat persoonlijke fouten zorgde voor deze ommekeer. XerxesDZB was even van de leg maar pakte het daarna weer op. Hoewel we geen echte grote kansen kregen hadden we de gelijkmaker wel verdiend. De trainer wilde de gelijkmaker nog forceren door zijn keeper de laatste seconden mee naar voren te sturen. Helaas zonder resultaat.

  Net als Oranje trokken we echter aan het kortste eind. Gezegd moet worden dat onze mannen toch echt meer in hun mars hebben als Depay, Wiefer, van Dijk en Malen maar het blijft pijn doen als we van onze Oosterburen verliezen.

  Niet getreurd morgen pakken we die Denen en Fransen. Vanavond gaan de mannen lekker uiteten, vervolgens krijgt iedereen een nog een sportmassage zodat we morgen topfit zijn. De aanhang is ervan overtuigd dat we zeker nog een goede kans maken om naar de knock-out fase te gaan.