• Komende zaterdag kan XerxesDZB de 1e periode pakken in de 1e Klasse C uit bij Rijsoord om 14:30 uur. De ploeg van Tom Rietberg heeft een overwinning nodig op de plaatselijke voetbalvereniging.

Vorige wedstrijd

De vorige wedstrijd heeft een uitstekend resultaat behaald tegen v.v. Brielle. Na een slechte 1e elftal herstelde XerxesDZB zich de 2e helft uitstekend en won het met 4-1 van de Briellenaren.

De 1e helft durfde beide ploegen geen risico te nemen. Er waren weinig kansen voor beide ploegen. Net voor rust scoorde Brielle prachtig met een afstand schot in de kruising en liet doelman Ferry Hagendijk kansloos.

In de 2e helft een aantal wissels en dat leidde tot veel strijd en tempo aan de kant van de Rotterdammers. Lars Brinkman en Soefjan de Koning vielen beide goed in en dat leidde tot veel kansen. Eugunio Leerdam schoot na 60 minuten van dichtbij op aangeven van Lars Brinkman de gelijkmaker binnen. 11 minuten later kopte Soefjan de Koning in de verre hoek op aangeven van Karim Paulino Reyes. In de 79e minuut werd de wedstrijd beslist door Orlano Stewart die op aangeven van Soefjan de Koning knap voorbij de keeper ging en de 3-1 maakte. De 4-1 was wederom van Soefjan de Koning. Nu op aangeven van Orlano Stewart. Dit was ook de eindstand van de wedstrijd

Tegenstander

Tegenstander Rijsoord is vorig seizoen gedegradeerd in de hoofdklasse en staat nu ook onderaan in de 1e Klasse. De trainer van Rijsoord Marco van Rijn heeft deze week aangegeven per direct te stoppen.

Afgelopen zaterdag was voor de trainer de druppel. De ploeg uit Rijsoord verloor in Zeeland met 1-0 van Terneuzense Boys.

Periodekampioen

Bij winst aanstaande zaterdag pakt XerxesDZB de 1e periode titel. Het wordt dus een zeer belangrijke wedstrijd voor de mannen van trainer Tom Rietberg.