• XerxesDZB vrouwen 1 komt goed de winterstop uit en wint met 1-4 van Westlandia vrouwen 1.

  Na een aantal weken zonder voetbal te hebben genoten van de winterstop, en allemaal teveel oliebollen te hebben gegeten, waren we weer op 7 januari gestart met de trainingen. Na de eerste week getraind te hebben stond er op woensdag 16 januari een oefenwedstrijd tegen de dames van Heinenoord op het programma. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 stand na met 1-3 achter gestaan te hebben. Dus toch een heel mooi resultaat.

  Vandaag waren de dames van het laag geklasseerde Westlandia de tegenstander. Vooraf zou je zeggen dat dit een appeltje eitje zou moeten zijn maar niets was minder waar. In de warming up zagen we al dat dit niet een team was wat we moesten onderschatten want zowel op voetbalgebied als fysiek konden deze dames zeker hun “mannetje” staan. Gelukkig waren onze dames zich hier ook van bewust en gingen dan ook op deze manier de wedstrijd in.

  Na een minuut of 20 voetballen kwam de 1e goal van 2019 tot stand en wel gelijk eentje uit het boekje,een pass van Rachel op de linkerkant van het veld vervolgens Roos met een prachtige voorzet en de inlopende Michelle die deze bal in 1x tegen de touwen jasste een schitterend doelpunt waardoor de 0-1 een feit was. Toch moesten we uitkijken voor onderschatting want ook al kregen wij de beste kansen om de scoren uit te breiden ,kwam ook Westlandia af en toe een speldeprikje uitdelen voor onze goal.

  Helaas door een foutje van onze keepster kwam Westlandia gelijk, maar zoals we allemaal weten als de keeper een foutje maakt is het een doelpunt. Na deze domper bleven onze dames erin geloven en zette de een na de andere aanval op waardoor onze spitsen de scoren hadden kunnen uitbouwen, maar de verdediging van Westlandia hield stand tot vlak voor rust. Michelle met haar tomeloze inzet zag dat de bal richting hun keepster werd gespeeld, die bal werd verkeerd aangenomen door de keepster waarna Michelle deze bal kon ontfutselen en zo vlak voor rust de 1-2 kon binnen schieten.

  In de rust werden er een paar kleine onduidelijkheden besproken, een paar wissels toegepast en zo gingen we weer met frisse zin de tweede helft in. In deze tweede helft lieten onze dames zien waarom wij bovenin deze competitie meedraaien. Met af en toe goed voetbal werd er kans na kans gecreëerd, maar werd er door de scheidsrechter bijna alle vlagsignalen overgenomen van de grensrechter.

  Wij waren blij dat we niet op “zestienhoven” hoefde te voetballen want dan waren er zeker een paar vliegtuigen binnen gehaald door de grensrechter van Westlandia met al zijn vlagsignalen. Uiteindelijk bracht weer Michelle ons in een veilige haven door weer haar doorzettingsvermogen te gebruiken om door te gaan na een pass van Senna, en zo de keepster wist te verschalken en daarmee de 1-3 op het scorebord bracht. Maar de mooiste goal van de middag kwam op naam van Laura Rus Hartland. Een pass van Kaylee op Senna belanden aan de rechterkant van het veld op 10 meter van de achterlijn voor de voeten van Laura, die bedacht zich geen moment en schoot de bal over de keepster heen die zich bij de eerste paal had geposteerd,

  Hiermee werd ook de 1-4 eindstand bereikt en was de eerste zege in 2019 een feit. 

  Volgende week weer een uitwedstrijd tegen Semper Altius met hopelijk weer een mooi resultaat.

  De trainers.