• XerxesDZB speelde afgelopen zaterdag in de 4e speelronde van de Hoofdklasse A uit bij SV Nootdorp. De ploeg van Marco Jalink gaf een kwartier voor tijd de overwinning uit handen. Het werd in een regenachtig Nootdorp 1-1.

XerxesDZB begon met 1 wijziging in het elftal ten opzichte van vorige week. Bruce van Kesteren verving Jan Tuitel en de rechterkant van het veld. De wedstrijd begon vrij rommelig mede ook door de barre weersomstandigheden op Sportpark S'Gravenhout. XerxesDZB had de eerste helft een overwicht en creerde een aantal kansen.  De zebra's verzuimde om voor rust op 1-0 te komen. De doelman en de paal stonden helaas in de weg.

In de 2e helft had XerxesDZB wederom een overwicht en kwam ook op een verdiende 0-1 voorsprong. Bruce van Kesteren kwam met een goede actie het zestienmetergebied van SV Nootdorp binnen en schoot feilloos binnen in de korte hoek. Het was Bruce zijn 2e doelpunt van het seizoen.

Na de 0-1 verzuimde XerxesDZB de voorsprong te vergroten. De ploeg van Jalink liep meer achteruit en een kwartier voor tijd viel dan ook de gelijkmaker. Eerst wist doelman Wesley van der Molen nog goed te redden op een hard schot van de spits van Nootdorp. Uit de daaropvolgende hoekschop werd bij de 1e paal de bal door twee man verlengt en via een knie van een speler van SV Nootdorp gleed de bal over het natte grasveld binnen achter doelman Wesley van der Molen.

De tegengoal kwam als een zware domper voor de zebra's. In het laatste kwartier kon het nog alle kanten op gaan. Nootdorp werd nog een paar keer gevaarlijk, maar dankzij een uitstekend verdedigende Mike Navajas Sanchez bleef XerxesDZB in de slotfase overeind. Ook XerxesDZB was nog gevaarlijk met een kans voor Moreno Marengo.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en delen beide ploegen de punten. Het is het 1e punt voor SV Nootdorp. XerxesDZB blijft dankzij het gelijke spel op de 10e plaats in de Hoofdklasse A.

Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams, Mike Navajas Sanchez, Leon van den Berg, Raoul Gangadin, Moreno Marengo, Wembley Paulino Reyes, Leonardo de Pina, Jordan Kroon (73 min Denzel Medar), Robin Driesse (81 min William Darjij), Bruce van Kesteren.

Score verloop:

0-1 55e min XerxesDZB Bruce van Kesteren

1-1 73e min SV Nootdorp

Volgende week gaat de ploeg van Marco Jalink op bezoek bij VV Zwaluwen in Vlaardingen. De aftrap is om 14:30 uur.