•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB MO13-1 plaatst zich knap voor de 1/2 finale KNVB beker

 • De meiden onder 13-1 keken er al even naar uit. Na een knotsgekke wedstrijd eerder tegen Oegstgeest kwamen ze na een spannende penaltyreeks als winnaar uit de pot en stond vandaag dus de wedstrijd in de 1/4 finale KNVB beker tegen Floreant op het programma.

  Onder leiding van de trainers Johfra Oly en Patrick van der Ent betraden de meiden vastberaden het veld. Afgelopen week is er nog goed getraind en kregen de meiden tips om het deze keer hopelijk minder spannend te maken.

  Direct na de aftrap werd de aanval geopend en werd er goed samengespeeld. Steeds werd de aanval geopend maar stond Floreant goed te verdedigen waarop XerxesDZB weer snel moest omschakelen en verdedigen. Elke linie stond goed dus ontstond er niet echt gevaar.

  Na ongeveer een kwartier spelen viel geheel volgens het spelbeeld vanuit een mooie corner van Jamey de 1-0 uit de voet van Iza.
  Goed dat er op corners was getraind deze week en alle meiden hun rol goed oppakten.๐Ÿ˜‰

  De keren dat Floreant doorbrak stonden de verdedigster met oa Tessa, Kim en Mare hun vrouwtje. Toch mocht ook Ruby nog enkele keren laten zien wat ze in huis heeft ๐Ÿ‘Œ๐ŸผWel waren het onze meiden die de 2-0 op het bord toverden!

  De 2e helft vertoonde eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Judith, Malika en Sara bleven druk vooruit geven en probeerden de winst te verzekeren. Het middenveld met oa Tahisha bleven goed aansluiten. Er werden mooie duels bevochten en uiteindelijk kon Sara voor de 3-0 te tekenen.

  Je zag dat de meiden te graag wilden en veel vooruit voetbalden. Floreant creรซerde zo ook nog steeds kansen uit lange ballen en counters. Zij maakten dan uit enkele doelpogingen uiteindelijk ook de 3-1.

  Het slotoffensief was voor XerxesDZB MO13-1 en zo plaatsen ze zich met 4-1 winst voor de halve finale van de Knvb beker! Wat een prestatie!! Meiden van harte gefeliciteerdโšฝ๏ธ๐ŸŽ‰

  Een pluim voor de trainers Patrick en Johfra. Goed gecoacht ๐Ÿ‘Š๐Ÿผ

  (Verslag door een supporter die helaas niet alle namen kent maar het was een heuse teamprestatie!)