•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB nipt onderuit bij nummer 3 FC 'S-Gravenzande

 • XerxesDZB verloor afgelopen zaterdag voor de 2e keer op rij in de competitie. Uit bij nummer 3 FC 's-Gravenzande ging de ploeg van Marco Jalink met 3-2 onderuit. Door de nederlaag zakt XerxesDZB naar de 14e plaats in de Hoofdklasse A.

  De zebra's begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen 6 minuten kwam XerxesDZB op een 0-1 voorsprong. De technische aanvaller Denzel Medar mocht in de basis beginnen en scoorde meteen zijn 1e officiĆ«le doelpunt voor XerxesDZB. 

  Na de 0-1 ging FC 'S-Gravezande meer druk zetten en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten. Doelman Wesley van der Molen kon een aantal keer uitstekend redding brengen. Na 19 minuten was het dan toch raak. de aanvaller van FC 'S-Gravenzande kon de bal na een goede voorzet binnen tikken. Paar minuten later kon de ploeg uit het Westland op 2-1 komen. De scheidsrechter gaf een strafschop aan S-Gravenzande. Wederom lag doelman Wesley van der Molen in de weg die de strafschop pareerde met zijn voet.

  Beide ploegen kregen nog kansen en de grootste kans voor XerxesDZB was van spits Robin Driesse die zijn inzet gestopt zag worden door de doelman. De ruststand was 1-1 in een aantrekkelijke eerste helft.

  In de 2e helft leek XerxesDZB de kans op de overwinning te krijgen. De scheidsrechter gaf een speler FC 's-Gravenzande zijn 2e gele kaart. Na de rode kaart ging het mis bij XerxesDZB. De ploeg van Marco Jalink ging niet goed om met de man meer situatie en FC 'S-Gravenzande stond binnen een kwartier zelfs op een 3-1 voorsprong. 

  In de 82e minuut zorgde spits Robin Driesse nog voor de aansluitingstreffer, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer voor XerxesDZB. De eindstand was na 90 minuten voetbal in Westland 3-2.

  Door de nederlaag zakt XerxesDZB naar de 14e plaats in de Hoofdklasse A. Volgende week speelt XerxesDZB weer een thuiswedstrijd en ontvangt het FC Rijnvogels. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:45 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams (71. William Darjij), Mike Navajas Sanchez, Desley Hoogendijk, Denzel Medar, Raoul Gangadin, Wembley Paulino Reyes, Jan Tuitel (85. Ioldi Soares de Brito), Jordan Kroon (58. Moreno Marengo), Bruce van Kesteren, Robin Driesse.