• XerxesDZB heeft de goede start geen goed vervolg kunnen geven uit bij het vernieuwde hoofdveld van RVVH in Ridderkerk. De ploeg van Tom Rietberg ging teleurstellend met 2-0 onderuit in Ridderkerk.

  In de 1e helft kwam RVVH op voorsprong door een doelpunt van Gino Stolk. XerxesDZB kwam buiten een goede kans van Nick Slotboom tot weinig kansen. Zo gingen de ploegen de rust in met een 1-0 tussenstand.

  In de 2e helft kwam XerxesDZB goed uit de kleedkamer, wat resulteerde in kleine mogelijkheden. Het was eigenlijk wachten op de 1-1, maar na de aanvallende wissels scoorde voormalig XerxesDZB'er Christiaan Sprangemeijer uit een counter de 2-0. Na die 2-0 kreeg XerxesDZB nog een aantal bijna niet te missen kansen, maar deze werden niet benut door Marvin Strik en Sjacco Meijer. Ook RVVH had op het laatst vanuit de counter de uitslag nog hoger moeten doen uitvallen. Een aantal keer stond doelman Ferry Hagendijk goed in de weg.

  Een teleurstellende middag voor XerxesDZB in Ridderkerk. Volgende week zaterdag kunnen de zebra's zich weer herpakken, dan komt VV Brielle op bezoek bij XerxesDZB. De aftrap is om 14:30 uur op Sportpark Faas Wilkes. Doordeweeks zal er om 20:00 uur nog gespeeld worden in de 1e ronde van de Beker. MSV'71 komt dinsdagavond op bezoek bij XerxesDZB. 

  Opstellingen

  RVVH: Nikolic, Proost, Boers, Steketee, El Koubai (86. Van Barneveldt), Pires Tavares (46. Lopes Martins da Veiga), Van Dam (57. De Witte), Merencia, Ajarai, Stolk en Dieterich (67. Sprangemeijer).

  XerxesDZB: Hagendijk, Gangadin, De Koning (46. Van Kesteren), Slotboom (68. Oosterom), Vrolijk (75. Strik), Branderhorst, Fens, Stewart, Leerdam, De Pina (75. Meijer) en Van der Biessen (68. Dogan).

  Bron foto: RTV Ridderkerk

  Uitslagen en stand