• XerxesDZB kwam afgelopen zaterdag slecht voor de dag tegen SHO. De ploeg uit Oud-Beijerland heeft dan ook verdiend met 1-2 gewonnen op Sportpark Faas Wilkes.

  100e wedstrijd voor XerxesDZB

  Voor de wedstrijd kreeg doelman Ferry Hagendijk een prachtig bos bloemen en een shirt overhandigd voor zijn 100e wedstrijd in het shirt van XerxesDZB. Een prachtige mijlpaal voor onze rots in de branding en speler van het jaar van het vorig seizoen.

  XerxesDZB begon nog wel goed aan de wedstrijd. Een grote kans van Myron Bostdorp verdween naast het doel van SHO. Daarna waren de kansen vooral voor SHO dat door reddingen van Ferry Hagendijk en de paal niet wist te scoren. Na 37 minuten was het raak uit een strafschop van SHO. Dat met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

  In de 2e helft ging XerxesDZB meer op de aanval spelen. Dat leverde een aantal grote kansen op voor SHO, maar deze werden niet binnengeschoten. Ook hier stond Ferry Hagendijk weer een aantal keer knap op de goede plek. XerxesDZB ging wat opportunistischer voetballen en dat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van SHO. Uiteindelijk werd een kopbal van Kai Fens verlengt door de verdediger en deze viel in het hoekje binnen in het doel van SHO. Met nog 10 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. Een paar minuten voor tijd kreeg SHO wederom een strafschop en deze werd binnengeschoten. Dit was ook het winnende doelpunt.

  Een teleurstellende nederlaag voor de zebra's dat nu 3 punten achterstand heeft op de nummer 1 Spijkenisse dat nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

  Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij nummer 2 V.V.Brielle. De aftrap in Brielle is om 14:45 uur.

  *Foto Jan Kok - Boomerang Fotografie

  Uitslagen en stand