• XerxesDZB is afgelopen zaterdag voor de 3e keer op rij onderuit gegaan in de competitie. Het werd op Sportpark Faas Wilkes verdiend 0-1 voor de ploeg uit Katwijk.

XerxesDZB begon met een aantal wijzigingen in de basiself wegens blessures van een aantal spelers. De 18e jarige Eugunio Leerdam maakte zijn debuut in de basis bij XerxesDZB op het middenveld.

De ploeg van Marco Jalink verloor vorige week met 3-2 uit bij FC 'S-Gravenzande en was uit op revanche. Er gebeurde weinig in de eerste helft. Grote kansen kreeg XerxesDZB niet. De grootste kans kwam een minuut voor rust en die was voor FC Rijnvogels. De arbiter zag geen overtreding op Bruce van Kesteren op het middenveld en liet doorspelen. Het resulteerde in een enorme kans die van 11 meter over werd geschoten door Rijnvogels. Het was daarna gelijk rust.

In de 2e helft werd Rijnvogels sterker en werd XerxesDZB verder achteruit gedrukt. De inzet en de wil bij de Zebra's was er zeker, maar FC Rijnvogels is gewoon een maatje te groot. Een kwartier voor tijd kon de aanvaller van FC Rijnvogels door een slimme actie zo doorlopen op doelman Wesley van der Molen en de aanvaller faalde 1 op 1 niet en schoot de 0-1 binnen.

XerxesDZB kon na de 0-1 geen vuist meer maken en na 90 minuten floot de scheidsrechter af op Sportpark Faas Wilkes, waar XerxesDZB de 3e nederlaag op rij leed. Door de nederlaag staat XerxesDZB 14e in de Hoofdklasse A. Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij Ter Leede uit Sassenheim. De aftrap is om 14:30 uur.

Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Wembley Paulino Reyes, Mike Navajas Sanchez, Desley Hoogendijk, Raoul Gangadin, Jan Tuitel, Moreno Marengo, Eugunio Leerdam (Mo Ajarai), Bruce van Kesteren, Robin Driesse en Denzel Medar (Stefan Dams).