• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag met 3-1 verloren van RVVH. De ploeg van Tom Rietberg was aanvallend vrij machteloos en verloor terecht van RVVH in Ridderkerk.

Trainer Tom Rietberg kon niet beschikken over Jim Havenaar, Marvin Strik, Denzel Medar en Burak Dogan. Het was voor de trainer puzellen in de aanval. Routinier Leonardo de Pina speelde maar liefst zijn 400e wedstrijd voor de zebra's en is recordhouder van XerxesDZB.

In de 1e helft ging het spelbeeld vrij gelijk op. Binnen 5 minuten kreeg XerxesDZB de grootste kans. De bal viel over de verdediging heen en kwam bij spits Myron Bostdrop terecht. De jonge aanvaller haalde goed uit in de verre hoek, maar doelman Danny Spelde redde uitstekend. Na die grote kans zakte het spel van XerxesDZB steeds verder terug en werd er door beide ploegen weinig gecreerd. Na 19 minuten was het raak voor RVVH.

Een vrije trap vanaf de zijkant werd van dichtbij door voormalig XerxesDZB spits Brandon Konemann binnen gekopt. Na de 1-0 was het spel van beide kant niet best en werd er nauwelijk kansen gecreerd. 4 minuten voor rust kwamen de Zebra's op gelijke hoogte. Een hoekshop werd binnen getikt door aanvoerder Kai Fens. De 1-1 was ook gelijk de ruststand.

In de 2e helft was het spelbeeld redelijk gelijkwaardig en werd er nauwelijks iets gecreerd. Na 58 minuten spelen kwam RVVH wederom op voorsprong door een doelpunt uit een standaardsituatie. 20 minuten later besliste Brandon Koneman de wedstrijd. Wederom uit een standaardsituatie tikte de spits de bal van dichtbij binnen. In de 90e minuut kreeg Myron Bostdorp zijn 2e gele kaart van scheidrechter Arie Kuup. Hierna werd er afgefloten en verloor XerxesDZB terecht met 3-1 van RVVH.

Volgende week is de laatste competitiewedstrijd in 2019. Om 14:30 uur trapt XerxesDZB in eigen huis af tegen Die Haghe. Na afloop sluiten wij het jaar 2019 af met DJ Ed van Katwijk met het foute kerstfeest!

Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams (45e min Desley Hoogendijk), Leon van den Berg, Kai Fens (a), Jordan Kroon, Rens Herweijer (60e min Orlano Stewart), Leonardo de Pina (Boy Stoops), Robin Hofman, Bruce van Kesteren, Myron Bostdorp en Eugunio Leerdam.