• Morgen gaat XerxesDZB op bezoek bij SHO in Oud Beijerland. De aftrap in Oud Beijerland is om 14:30 uur 

  Vorige wedstrijd

  XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag in een moeilijk duel de volle buit gepakt. De ploeg van Tom Rietberg versloeg Heerjansdam met 2-0 op sportpark Faas Wilkes.

  Heerjansdam begon uitstekend aan de wedstrijd. XerxesDZB werd teruggedrongen en kwam er lastig uit. Doelman Ferry Hagendijk hield de zebra's op de been. Vlak voor rust kreeg XerxesDZB een enorme kans. Aanvaller Sean Verburg werd na een goede actie neergelegd in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Sjacco Meijer nam de strafschop en schoot deze in de rechterhoek tegen de nieuwe blauw-witte touwen. Zo ging XerxesDZB de kleedkamers opzoeken met een tegen de verhouding in 1-0 voorsprong.

  In de 2e helft kwam XerxesDZB meer aan het voetballen toe. Ook kwamen er een aantal wissels in het veld, dat het elftal goed deed. XerxesDZB kreeg wat meer kansen en het verdubbelde de voorsprong door een prachtige uithaal van aanwinst Lars Brinkman. Via Eugunio Leerdam werd het bijna nog 3-0, maar de paal stond in de weg. 

  XerxesDZB won zo de 1e thuiswedstrijd van het seizoen.

  Tegenstander

  SHO heeft een uitstekende start van het seizoen. De ploeg uit Oud Beijerland heeft de 1e 2 wedstrijden van het seizoen gewonnen. De 1e wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen uit bij Terneuzense Boys met 1-5. Afgelopen zaterdag ging het iets minder makkelijk, er werd wel gewonnen met 2-1 van CVV Zwervers. 

  Blessures

  XerxesDZB kan aanstaande zaterdag niet beschikken over Quincy Oosterom en Raoul Gangadin.