• XerxesDZB pakt 1e periode titel na overwinning op V.V.Papendrecht!

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag de 1e periodetitel gewonnen. Het inhaalduel tegen V.V. Papendrecht werd met 2-1 gewonnen op sportpark Faas Wilkes. XerxesDZB was afhankelijk van Spijkenisse. Zij verloren uit bij Terneuzense boys, waardoor XerxesDZB bovenaan eindigt in de 1e periode!

  XerxesDZB was sterker de 1e helft en dat leidde ook tot de verdiende 1-0 voorsprong. Een voorzet van Myron Bostdorp werd niet goed uitverdedigd, waardoor vleugelverdediger Wouter Rieken de bal voor zijn voeten kreeg en de bal hard binnenschoot achter de doelman. Het was zijn e doelpunt in het shirt van XerxesDZB.

  In de 2e helft werd Papendrecht sterker en was het een aantal keer gevaarlijk, maar uit een counter van de zebra's werd Floris de Blok na een goede actie neergehaald in het zestienmetergebied, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip leggen. Topscorer Harold Vrolijk faalde niet van 11 meter en maakte zijn 11 doelpunten van het seizoen. 

  De wedstrijd was allesbehalve nog beslist, want vrij snel daarna wist Papendrecht de wedstrijd weer spannend te maken door de 2-1 binnen te schieten. De laatste 20 minuten kwam aan op strijd en na 90 minuten floot de scheidsrechter af, waardoor XerxesDZB virtueel 1e stond in de 1e periode en in de tussenstand van de competitie.

  Een half uur later kreeg de selectie van XerxesDZB het goede nieuws dat Spijkenisse verloren had bij Terneuzense Boys. XerxesDZB pakt ook de koppositie over van Spijkenisse en heeft nu 2 punten voorsprong. Het zal nog een lange en zeer spannende eindsprint worden naar de titel tussen XerxesDZB, Spijkenisse en ook SHO moet zeker niet worden onderschat. 

  Komende dinsdag speelt XerxesDZB om 20:00 uur thuis voor de beker tegen 4e Divisionist RVVH. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat zaterdag 24 februari op het programma tegen Zuidland om 14:30 uur.

  Het bestuur van XerxesDZB feliciteert de ploeg van trainer Tom Rietberg met het behalen van de 1e periode!

  Uitslagen en stand