• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag in een moeilijk duel de volle buit gepakt. De ploeg van Tom Rietberg versloeg Heerjansdam met 2-0 op sportpark Faas Wilkes.

    Heerjansdam begon uitstekend aan de wedstrijd. XerxesDZB werd teruggedrongen en kwam er lastig uit. Doelman Ferry Hagendijk hield de zebra's op de been. Vlak voor rust kreeg XerxesDZB een enorme kans. Aanvaller Sean Verburg werd na een goede actie neergelegd in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter gaf een terechte strafschop. Sjacco Meijer nam de strafschop en schoot deze in de rechterhoek tegen de nieuwe blauw-witte touwen. Zo ging XerxesDZB de kleedkamers opzoeken met een tegen de verhouding in 1-0 voorsprong.

    In de 2e helft kwam XerxesDZB meer aan het voetballen toe. Ook kwamen er een aantal wissels in het veld, dat het elftal goed deed. XerxesDZB kreeg wat meer kansen en het verdubbelde de voorsprong door een prachtige uithaal van aanwinst Lars Brinkman. Via Eugunio Leerdam werd het bijna nog 3-0, maar de paal stond in de weg.

    Zo wint XerxesDZB de 1e thuiswedstrijd van het seizoen onder toeziend oog van veel toeschouwers. Door de overwinning staan de zebra's nu op de 4e plaats met 4 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij SHO in Oud Beijerland. De aftrap is om 14:30 uur.

    Na afloop was de 3e helft weer zeer geslaagd. Zangeres Bertha zorgde voor een feestje in het clubhuis van XerxesDZB. Newes maakte de 3e helft mogelijk! 

    Doelman Ferry Hagendijk werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij ontving een heerlijke diner bon voor 2 personen van sponsor RW Horeca Groep.