• XerxesDZB heeft het eerste punt binnen in de 1e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A. XerxesDZB toonde veerkracht en pakt in de slotfase een knap punt tegen DFS. Eindstand 3-3.

De mannen van Marco Jalink hadden het heel lastig in het begin van het duel. De stabiele Hoofdklasser DFS dat zich als titelkandidaat beschouwd, zette de zebra’s gelijk onder druk. DFS was constant gevaarlijk uit standaardsituaties. De ploeg uit Opheusden beschikt over fysiek sterke en lange spelers.

Na 6 minuten kwam DFS verdient op voorsprong. Doelman Wesley van der Molen gleed ongelukkig uit bij een terugspeelbal van Jordan Kroon. De spits van DFS kon zo de bal oppikken en de 0-1 binnen schieten.

Kort na de 0-1 kreeg XerxesDZB een vrije trap aan de zijkant van het veld. Raoul Gangadin bracht de bal gevaarlijk voor het doel van DFS, dat resulteerde in de 1-1 van spits Robin Driesse. Desley Hoogendijk kopte de bal achter de verdediging, waar Robin Driesse van dichtbij de 1-1 kon binnen schieten.

10 minuten later komt DFS op 1-2 voorsprong. Een hoekschop werd achter in het zestienmetergebied gebracht en terug gekopt. De speler verlengde de bal met zijn hoofd en werd van dichtbij binnen gekopt door de lange spits van DFS.

Kort daarna komt DFS zelfs op 1-3. Een goede aanval werd vanaf de rand van het zestienmetergebied hard binnengeschoten in de verre hoek en liet doelman Wesley van der Molen kansloos.

De zebra’s toonde echter een uitstekende veerkracht. 1 minuut na de 1-3 maakt aanvaller Denzel Medar de 2-3. De technische speler schoot de bal zacht in de verre hoek, maar hard jgenoeg om de doelman van DFS te verslaan. En zo was het een doelpuntrijke eerste helft met een ruststand van 2-3.

In de 2e helft ging de wedstrijd gelijk op en werden er niet veel kansen gecreëerd. Centrale verdedigers Desley Hoogendijk en Mike Navajas Sanchez speelde een sterke 2e helft en waren de spits van DFS de baas.

10 minuten voor tijd schoot doelman Wesley van der Molen de bal nog maar eens naar voren op het hoofd van de ingevallen Leshawn Lisse, die de bal door kopte naar de voor Leonardo da Pina ingevallen Bruce van Kesteren. Bruce verlengde de bal langs de verdediging van DFS en stuurde Denzel Medar richting het doel van DFS. Denzel kruiste slim en werd uit balans gebracht en werd neergelegd in het zestienmetergebied.

De scheidsrechter vond de overtreding zwaar genoeg en legde de bal op de stip. De verdediger van DFS werd met rood van het veld gestuurd. Verdediger Mike Navajas Sanchez eiste de strafschop op en schoot feilloos de 3-3 binnen en liet de doelman kansloos.

Zo geloofde de zebra’s met nog 10 minuten te spelen zelfs nog in een stunt, maar tot echt grote kansen leidde het niet meer. In de 86e maakte Eugiono Leerdam zijn debuut in het 1e elftal van XerxesDZB. De jonge speler komt uit de eigen jeugd en verving een van de uitblinkers Denzel Medar. Zo maakt XerxesDZB hun rentree in de Hoofdklasse met een knap 3-3 gelijkspel.

Volgende week gaan de zebra’s op bezoek bij RKAV Volendam. Volendam won dit weekend knap bij vv Capelle met 0-3. De aftrap op de dijk in Volendam is om 14:30 uur.

Opstelling XerxesDZB: Van der Molen, Dams, Navajas Sanchez, Hoogendijk, Kroon, Arajai, Tuitel(A), Leonardo da Pina (58e min Bruce van Kesteren), Raoul Gangadin, Denzel Medar(86e min Euginio Leerdam), Robin Driesse (58e min Leshawn Lisse)

XerxesDZB-DFS: uitslag 3-3 (2-3)

0-1: 6e min Jeffrey Arends

1-1: 9e min Robin Driesse

1-2: 20e min Remy Raterink

1-3: 28e min Remy Raterink

2-3: 31e min Denzel Medar

3-3: 80e min Mike Navajas Sanchez (s)