• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag in de slotfase alsnog de 3 punten gepakt tegen CVV Zwervers. In de 86e minuut was het aanvoerder Kai Fens die de winnende binnenkopte. Het werd 3-2 op Sportpark Faas Wilkes.

  Op een drukbezocht sportpark Faas Wilkes scheen de zon en was het goed vertoeven. XerxesDZB begon ook nog aardig aan de wedstrijd. Al na 8 minuten was het 1-0 door een doelpunt van routinier Leonardo de Pina. Mede door de felle zon kwam CVV Zwervers uit het niets op gelijke hoogte. Een hele hoge bal vanaf de zijkant viel ineens in het doel van Ferry Hagendijk die door de zon de bal niet kon zien. Na de gelijkmaker werd het aan de kant van XerxesDZB zeer slordig en werd er weinig gecreĆ«erd.

  In de 2e helft kwam CVV Zwervers op een prachtige wijze op een 1-2. De aanvaller van Zwervers schoot een bal met een halve omhoog prachtig achter doelman Ferry Hagenijk. 2 minuten later was het alweer gelijk. Nick Slotboom heeft dit seizoen al veel doelpunten gemaakt en hij zorgde ook voor de gelijkmaker een een vrije trap van de rand van het zestienmeter gebied. 

  XerxesDZB ging daarna vol op de aanval spelen en de winnende treffer hing in de lucht. De reserve doelman van CVV Zwervers pakte een ballen, maar 3 minuten voor tijd was het toch nog 3-2 voor XerxesDZB. Een voorzet vanaf zijkant werd onderkant lat ingekopt door aanvoerder Kai Fens. Oud-prof scheidsrechter Roelof Luinge liet nog lang doorgaan in de blessuretijd, maar uiteindelijk werd CVV Zwervers niet meer gevaarlijk.

  Een belangrijke overwinning aangezien de concurrenten ook weer winnen. Het gaat met Heerjansdam is nog steeds 3 punten. XerxesDZB zal echter hard moeten werken op promotie te behalen. Komende dinsdag speelt XerxesDZB voor de 8e finale van de KNVB Beker thuis tegen s.v.Poortugaal. Voor de competitie gaat de ploeg van Tom Rietberg op bezoek bij Terneuzense Boys.

  Man of the Match

  De oude wijze mannen kozen voor deze wedstrijd weer een Man of the Match aan. Dit keer was het routinier Leonardo de Pina. Hij ontving een diner bon bij onze sponsor Muller & Co.

  3e helft

  Het was weer een zeer geslaagde 3e helft met zanger Jesse van der Wielen. Het was nog lang gezellig op Sportpark Faas Wilkes.