• XerxesDZB heeft zich afgelopen zaterdag uitstekend herpakt na de nederlaag bij RVVH. De ploeg van Tom Rietberg was met 4-0 te sterk voor v.v. Brielle op sportpark Faas Wilkes.

    XerxesDZB dat gelijk goed aan de wedstrijd begon kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Soefjan de Koning. Voor rust kwam XerxesDZB op een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van v.v. Brielle. De ruststand had nog hoger kunnen zijn. De talentvolle 18-jarige Davy van der Biessen zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van v.v. Brielle.

    In de 2e helft ging XerxesDB verder met waar het gebleven was en liep het door doelpunten van spits Harold Vrolijk en Bruce van Kesteren uit naar een 4-0 overwinning. Een uitstekende overwinning van XerxesDZB op v.v. Brielle dat nog niet had verloren in de 1e Klasse B. 

    Door de ruime overwinning staat XerxesDZB 1e in de 1e Klasse B met 9 punten uit 4 wedstrijden. V.V. Kloetinge volgt met 7 punten uit 3 wedstrijden. Zij stonden met 1-0 voor bij Oranje Wit toen de wedstrijd gestaakt werd door een blessure van de scheidsrechter. Deze wedstrijd zal dus nog moeten worden afgemaakt.

    Volgende week zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij V.V. Heerjansdam. De aftrap is om 14:30 uur in Heerjansdam.

    Uitslagen en stand