• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag een uitstekend resultaat behaald tegen v.v. Brielle. Na een slechte 1e elftal herstelde XerxesDZB zich de 2e helft uitstekend en won het met 4-1 van de Briellenaren.

  De 1e helft durfde beide ploegen geen risico te nemen. Er waren weinig kansen voor beide ploegen. Net voor rust scoorde Brielle prachtig met een afstand schot in de kruising en liet doelman Ferry Hagendijk kansloos.

  In de 2e helft een aantal wissels en dat leidde tot veel strijd en tempo aan de kant van de Rotterdammers. Lars Brinkman en Soefjan de Koning vielen beide goed in en dat leidde tot veel kansen. Eugunio Leerdam schoot na 60 minuten van dichtbij op aangeven van Lars Brinkman de gelijkmaker binnen. 11 minuten later kopte Soefjan de Koning in de verre hoek op aangeven van Karim Paulino Reyes. In de 79e minuut werd de wedstrijd beslist door Orlano Stewart die op aangeven van Soefjan de Koning knap voorbij de keeper ging en de 3-1 maakte. De 4-1 was wederom van Soefjan de Koning. Nu op aangeven van Orlano Stewart. 

  Een uitstekende 2e helft van XerxesDZB tegen v.v. Brielle leidde tot de ruime overwinning. Door de overwinning staat XerxesDZB nu 1e op doelsaldo voor Spartaan''20 in de 1e Klasse C. Volgende week kan XerxesDZB uit op bezoek bij Rijsoord de periodetitel pakken.

  3e helft

  De 3e helft was weer erg gezellig in het clubhuis van XerxesDZB met huis DJ Harry. 'De oude wijze mannen' kozen deze keer Romi Mulder als Man of the Match. Over 2 weken speelt XerxesDZB weer thuis. Dan komt promovendus DCV op bezoek dat het goed doet in de competitie.

  200e wedstrijd

  Voor de wedstrijd werd Kai Fens gehuldigd voor zijn 200e duel voor XerxesDZB. Kai ontving van voorzitter Ronald Broeders en Ere voorzitter Fred Meeuwissen een bos bloemen.

  Bekijk de doelpunten hier op ons Instagram account!

  Uitslagen en Stand