• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag na de ruime overwinning op rode lantaarndrager vv Rijsoord de 1e periodetitel gepakt. In Rijsoord won XerxesDZB met 0-5.

  XerxesDZB kwam in de 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Lars Brinkman. In de 27e minuut scoorde Lars via een assist van Orlano Stewart. De 0-1 was ook de ruststand. 

  In de 2e helft kwam XerxesDZB door een vrije trap op een 0-2 voorsprong. Romi Mulder schoot in de 57e minuut vanaf de zijkant richting de verre hoek. Niemand raakte bal aan en viel in het zijnet binnen. Net als vorige week tegen Brielle liep XerxesDZB de 2e helft over de tegenstander heen, want na 60 minuten scoorde Orlano Stewart op aangeven van Lars Brinkman de 3-0 binnen. Na een goede actie aan de zijkant scoorde Soeffjan de Koning de 4-0 na 73 minuten voetballen. In de 90e minuut werd het via Sjacco Meijer op aangeven van Denon Geerders ook nog 5-0.

  XerxesDZB is door de 5-0 overwinning op Rijsoord op doelsaldo (+15) periodekampioen geworden. De zebra's zijn na 8 wedstrijden nog ongeslagen in de 1e Klasse C. Concurrent Spartaan'20 won thuis met 1-0 van Heerjansdam en staat ook op 18 punten na 8 wedstrijden spelen.

  Volgende week staat er weer een topper op het programma. Promovendus DCV onder leiding van Wout Ooms doen het uitstekend en staan op de 3e plaats met 17 punten. De aftrap volgende week is om 14:30 uur op Sportpark Faas Wilkes!

  Foto’s: Leen Kruithof en Arie Sterrenburg RTV Ridderkerk

  Uitslagen en stand