• XerxesDZB schrijft voor het zondagvoetbal geen prestatie-elftal in

  • Met veel trots en een beetje weemoed kijken we als vereniging terug op decennia van mooi, drukbezocht en spannend amateurvoetbal op zondag. Generaties voetballers hebben bij Xerxes en DZB en sinds de eeuwwisseling bij XerxesDZB hun wedstrijden gespeeld. Veel stads- en regioderby’s. Al jaren echter loopt de belangstelling voor het zondagvoetbal, met name ook het prestatieve gedeelte, achteruit. Zowel van spelers als van vrijwilligers en toeschouwers. Door een steeds kleinere groep werd de zondagselectie en later alleen nog het eerste elftal gedragen. Voor de Corona periode was er ondanks deze inzet al een verdere daling gezien in prestaties en belangstelling. Dat is spijtig en tegelijk wel logisch plaatsbaar in de ontwikkelingen om ons heen. De belangstelling voor het zaterdagvoetbal is vele malen groter in West 2. Jeugdspelers stappen nauwelijks meer over naar de zondag. De Coronaperiode heeft daar uiteraard geen goed aan gedaan. Het voetbal heeft lang stilgelegen en zoals op zoveel terreinen een aantal ontwikkelingen versterkt.

    Ondanks het vele en goede werk van enkelingen zien wij als bestuur geen perspectief meer voor prestatievoetbal op zondag bij XerxesDZB. En schrijven we dus ook geen prestatie-elftal in voor het seizoen 2021-2022. Een moeilijke maar onafwendbare beslissing. Inmiddels hebben we de direct betrokkenen en staf en spelers ingelicht over ons besluit. Uiteraard gaat XerxesDZB onveranderd door met het overige voetbal op zondag.

    Hoewel we gelukkig aan het einde lijken te komen van de beperkende Corona maatregelen is het nog steeds alleen mogelijk om digitaal in groter verband bij elkaar te komen, maar we willen wel eenieder de gelegenheid geven om daar waar er behoefte is, nadere uitleg te krijgen. Daarvoor zijn we als bestuur beschikbaar op dinsdag- en woensdagavond vanaf 19.30. Dat kan uiteraard telefonisch, digitaal of (in beperkte mate) fysiek in de bestuursruimte. Als je daar als lid of betrokkene gebruik van wil maken stuur dan een mail naar bestuur@xerxesdzb.nl en geef je voorkeursdatum aan.

    Bestuur XerxesDZB