• XerxesDZB speelt gelijk bij Oranje Wit, doelman Lars Breure(17) maakt debuut

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag tijdens de openingswedstrijd van de competitie een punt overgehouden uit bij Oranje Wit. De zebra's eindigde de wedstrijd met 10 man door de rode kaart van Bruce van Kesteren. Het werd 1-1 in Dordrecht.

  Trainer Tom Rietberg kon niet beschikken over zijn 1e doelman Ferry Hagendijk en ook beide reserve keepers waren geblesseerd, daardoor werd de weg vrij gemaakt voor het debuut van de 17-jarige doelman Larse Breure. 

  In de 1e helft golfde het spel heen en weer en kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na 58e minuten spelen was het dan eindelijk raak voor de zebra's. Spits Harold Vrolijk ging door met waar hij in de voorbereiding mee begonnen was. Scoren! Kort na de voorsprong lag de bal alweer in het doel bij XerxesDZB. Trainer Tom Rietberg besloot een aantal wissels in te brengen bij XerxesDZB. Bruce van Kesteren stond net koud in het fout en maakte een harde overtreding op een speler van Oranje Wit. Te hard besloot de scheidsrechter en stuurde Bruce met nog ruim 20 minuten spelen op de klok naar de kleedkamer.

  In de blessuretijd werd Oranje Wit nog een aantal keer heel gevaarlijk, maar door fantastische reddingen van de jonge doelman Lars Breure lukte het XerxesDZB op een punt over de streep te trekken en mee te nemen naar Sportpark Faas Wilkes.

  Opstelling XerxesDZB: Lars Breure, Raoul Gangadin, Kai Fens (a), Desley Hoogendijk, Wembley Paulino Reyes, Eugunio Leerdam, Marvin Strik, Denzel Medar, Burak Dogan, Harold Vrolijk, Myron Bostdorp

  Aanstaande dinsdag oefent XerxesDZB thuis tegen Sparta AV. De aftrap is om 20:00 uur. Zaterdag staat de 2e competitie wedstrijd op het programma tegen SV Heinenoord, waar voormalig trainer van XerxesDZB Joop Hiele aan het roer taat. De aftrap is om 15:00 op Sportpark Faas Wilkes.

  Bekijk de foto's van de wedstrijd hier!

  Uitslagen en stand