• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag in een matige wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld op een winderig Sportpark Faas Wilkes tegen Forum Sport.

    De ploeg van trainer Tom Rietberg begon zeer moeizaam aan de wedstrijd. Na het 1e kwartier had de uitploeg (wel windje mee) al met 0-3 voor kunnen staan, maar dankzij doelman Ferry Hagendijk die een uitstekende wedstrijd keepte bleef het 0-0. Na het 1e kwartier kwam XerxesDZB ook en af en toe bij het doel van Forum Sport, maar heel gevaarlijk werd het niet.

    In de 2e helft greep trainer Tom Rietberg met 2 wissels en zo kreeg XerxesDZB iets meer controle over de wedstrijd. Forum Sport bleef gevaarlijk, maar doelman Ferry Hagendijk leek onpasseerbaar. 10 minuten kwam het gevaarlijkste moment van XerxesDZB. Een hoge bal viel over de verdediging heen en Marvin Strik ging op het doel af en werd net buiten het zestienmetergebied neergelegd door de verdediger van Forum Sport. Scheidsrechter trok terecht de rode kaart en het leverde XerxesDZB een vrije trap op. De vrije trap van Havenaar kwam in de muur de terecht.

    Zo eindigde XerxesDZB tegen Forum Sport in een 0-0 gelijk spel en blijft XerxesDZB op de 5e plaats staan in de 1e Klasse B. De komende 2 weken is er geen competitievoetbal. Op zaterdag 7 maart wacht een thuiswedstrijd tegen SV Nootdorp. De aftrap op Sportpark Faas Wilkes is om 14:30 uur.

    Uitslagen en stand