• XerxesDZB speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen de nummer 2 VV Brielle. Het was een terechte uitslag op Sportpark Faas Wilkes.

  Op een nat Sportpark Faas Wilkes lag het tempo hoog in de eerste helft. XerxesDZB was een aantal keer dichtbij de 1-0, maar het doelpunt bleef uit. Na 26 minuten kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door een fout op het middenveld van XerxesDZB. De aanvaller van VV Brielle schoot de bal feilloos in de bovenhoek. 2 minuten later viel de gelijkmaker al. Een voorzet van Bruce van Kesteren werd knap binnen gekopt door de 16e jarige spits Myron Bostdorp. De aanvaller kwam uitstekend voor de verdediger en kopte de bal in hoek langs de doelman van VV Brielle.

  Na de 1-1 kende XerxesDZB een zeer sterke fase met een aantal kansen op de voorsprong. Deze bleef voor de Zebra's uit en bleef de ruststand 1-1. In de 2e helft was het van beide kant een stuk slordiger en ging het beide kanten op. Er werd in de 2e helft niet meer gescoord en was de 1-1 einduitslag terecht.

  Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij Voorschoten'97. De aftrap is om 14:30 uur in Voorschoten.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Leonardo de Pina, Leon van den Berg, Kai Fens (c), Jordan Kroon, Eugunio Leerdam (20e min Rens Herweijer), Bruce van Kesteren (86e min Jim Havenaar), Robin Hofman, Denzel Medar, Myron Bostdorp en Ryan Lugtigheid (70e min Agbor Eyongakpa).

  Na afloop was het weer een gezellige boel in het clubhuis. DJ Vaiks L & Rowses zorgde dankzij wedstrijdsponsor HDG The Fruit Consultants voor een feest in de 3e helft. De volgende thuiswedstrijd is op 2 november tegen Neptunes Schiebroek. Dan zorgt zanger Jesse van der Wielen voor de 3e helft.

  Foto: Algemeen Dagblad

  Uitslagen en stand 1e Klasse B